ENO IN DVE LETI STARI MALČICI UMRLI V PREGRETEM AVTOMOBILU: Mati obtožena umora

Kronika

V Avstraliji se je zgodila še ena izmed tragedij, ki bi jih z malo razuma in čuta za odgovornost zlahka preprečili. 27-letna mati je na vroč dan v avtomobilu pustila hčerkici, stari eno in dve leti. Trupli malčic je v pregretem avtomobilu v mestu nedaleč od Brisbanea odkrila policija. Mater so obtožili umora.

Kerri-Ann Conley

27-letna Kerri-Ann Conley je postala prva oseba obtožena umora, potem ko je avstralska država Queensland razširila definicijo umora in vanjo vključila "nepremišljeno ravnodušnost do človeškega življenja". 27-letnica je obenem obtožena še posedovanja prepovedane droge in pribora za uživanje drog.

Premierka Queenslanda Annastacia Palaszczuk je dogodek označila kot "absolutno tragedijo". Ob novici, da sta v pregretem avtomobilu umrli eno- in dveletnica, se je po njenih besedah "zlomila" in dodala, da je socialna služba deklici poznala.

Kot poroča BBC, so reševalci kmalu po klicu na pomoč prihiteli na kraj dogajanja, poskušali so oživeti sestrici, a so lahko le potrdili njuno smrt. Koliko časa sta malčici preživeli v pregretem avtomobilu, še ni znano. V času tragedije je bilo sicer v mestu Brisbane 31 stopinj Celzija.

Preiskava primera, ki je pretresel vso Avstralijo, še poteka. Kot je razkril detektiv Mark White, se je policiji javila priča, ki bil lahko razjasnila vzroke te pretresljive tragedije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija