ENAKE MOŽNOSTI ZA VSE: Jadrnica New Zealand Endeavour v nedeljo v Kopru

Koper

Jadrnica New Zealand Endeavour je prilagojena za prevoz oseb s posebnimi potrebami, ki ima na svojem krovu ekipo srčnih članov društva Fai Ssport iz Vidma. Z jadranjem iz Trsta v Genovo pričnejo v nedeljo, 23. aprila 2023, prvi privez pa bo v Kopru, in sicer naj bi na Potniški terminal pripluli ob 11. uri.  

Z njimi bosta tudi župan Trsta Roberto di Piazza in podžupanja Kopra Mateja Hrvatin Kozlovič. "V Kopru jih bomo pričakali tako družine, ki imajo otroka s posebnimi potrebami, kot zavodi in društva, ki skrbijo za osebe s posebnimi potrebami, ter športniki, ki verjamejo, da mora biti pravica ukvarjati se s športom priznana vsakemu državljanu s posebnim poudarkom na enakih možnostih," napovedujejo organizatorji Svetovalni center Istre, društvo Drugi Dom Istra in zavod Modri december.

V Pretorski palači bodo izmenjali primere dobre prakse, analizirali stanje inkluzivnosti v Slovenski Istri ter iskali priložnosti za izboljšanje. "Želimo si vzpostaviti aktivno sodelovanje športnih društev in športne zveze z nevladnimi organizacijami, ki skrbijo za osebe s posebnimi potrebami. Poleg tega želimo poiskati prostor, kjer bi starši lahko tudi otroke, ki imajo posebne potrebe, brezskrbno pustili v strokovno vodenem varstvu," poudarjajo organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija