ENAJSTI PORAZ KOPRČANOV: Preveč napak, da bi domov odnesli dve točki (FOTO)

Koper

Rokometaši Sviš Ivančne Gorice so v 25. krogu lige NLB doma premagali Koper z 32:26 (17:13).

Rokometaši iz Ivančne Gorice so pred bučno podporo domačih gledalcev prišli do osme zmage v tej sezoni. Na prvenstveni lestvici sicer ostajajo deseti, so se pa točkovno (19) izenačili z devetim LL Grosist Slovanom. Koprčani, ki so sicer na zadnjih štirih tekmah pred tem trikrat slavili, so doživeli 11. poraz. Ob 14 zmagah in 28 točkam ostajajo sedmi.

Dvoboj v Ivančni Gorici se je začel precej izenačeno, ekipi sta si prednost nekajkrat izmenjali, nobena pa si ni uspela priigrati večjega naskoka. Prvi so za tri gole povedli domači, ko je Simon Stopar zadel za 11:8. Do glavnega odmora domači rokometaši prednosti niso zapravili, vmes so jo povečali še na +4 (17:13).

V nadaljevanju so domači še naprej nadzorovali potek igre, po slabih desetih minutah drugega dela je za +6 pri 22:16 zadel Aljaž Kutnar. Koprčani so v 47. minuti prišli na -3 (23:26), a so preveč grešili, da bi domov lahko odnesli dve točki. Domači rokometaši so ob koncu dvoboja spet obnovili prednost šestih golov, takšna je bila razlika tudi ob zadnjem zvoku sirene.

Pri Ivančni Gorici je Marko Marojević dosegel pet golov, po štiri sta dodala Kutnar in Matevž Tekavčič. Pri Kopru je bil z desetimi goli najboljši Andraž Makuc, šest jih je prispeval Bor Breznikar.

V 26., zadnjem krogu državnega prvenstva bodo rokometaši Sviša gostovali pri Ljubljani, Koprčani pa bodo doma gostili novomeško Krko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija