ENA PRIMORKA USPEŠNA, DRUGA MANJ: Klepačeva napredovala med mešanimi dvojicami

Slovenija

Današnji teniški dvoboji v ženskih dvojicah na odprtem prvenstvu Francije v Parizu niso prinesli veselja slovenskim igralkam. Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupovič so končale nastope v uvodnem krogu letošnjega drugega turnirja za grand slam, med mešanimi dvojicami pa je bila uspešna Andreja Klepač.

Triintridesetletna Koprčanka in njen dve leti starejši francoski soigralec Edouardo Roger-Vasselin sta v današnjem dvoboju prvega kroga po uri in devetih minutah ukanila francosko navezo Alize Cornet-Jonathan Eysseric s 6:2, 4:6 in 10:5, v drugem krogu pa jim bo na nasprotni strani mreže stala prvopostavljena ameriško-brazilska kombinacija Nicole Melichar-Bruno Soares.

Na današnjih dvobojih v ženskih dvojicah je bila od Hercogove in njene ruske partnerke Jevgenije Rodine boljša poljsko-kitajska naveza Alicja Rosolska-Zhaoxuan Yang, ki je po uri in štirih minutah zmagala s 6:2 in 6:2. Mariborčanka bo zdaj vse svoje sile usmerila v petkov dvoboj tretjega kroga v posamični konkurenci s sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens. Hercogova je v prvem krogu ukanila Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič, v drugem pa Američanko Jenny Brady.

Jakupovičeva in njena romunska soigralka Irina Bara sta morali priznati premoč četrtopostavljeni kanadsko-kitajski kombinaciji

Od Zidanškove in njene čilske partnerke Alexe Guarachi je bila v današnjem uvodnem krogu največjega teniškega turnirja na svetu na peščeni podlagi boljša francoska-hrvaška naveza Alize Cornet-Petra Martić, ki je po 56 minutah slavila s 6:1 in 6:0.

Jakupovičeva in njena romunska soigralka Irina Bara sta morali priznati premoč četrtopostavljeni kanadsko-kitajski kombinaciji Gabriela Dabrowski-Yifan Xu, ki je po uri in 22 minutah dolgem dvoboju slavila s 6:1, 1:6 in 6:2.

Uvodni krog med ženskimi dvojicami sta uspešno preskočili Katarina Srebotnik in Klepačeva. Srebotnikovo in Američanko Raquel Atawo v drugem krogu čaka obračun z ameriško navezo Desirae Krawczyk-Jessica Pegula, Klepačevo in Čehinjo Lucie Hradecko pa dvoboj z ameriško-nemško kombinacijo Sofia Kenin-Andrea Petković.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija