ENA CEV PREDORA MARKOVEC BO ZAPRTA: Pričakujte zgostitve prometa in zastoje

Koper

Na hitri cesti med Izolo in Koprom bo od ponedeljka, 4. marca 2024, cev predora Markovec v smeri proti Kopru zaprta; promet bo preusmerjen v sosednjo cev predora, kjer bo potekal dvosmerno. Zlasti v času prometnih konic je pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

 

Zaradi prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod bo na hitri cesti med Izolo in Koprom 4. marca prišlo do spremembe prometne ureditve, saj bo cev predora Markovec v smeri proti Kopru zaprta. Promet bo do 29. marca preusmerjen v sosednjo cev predora, kjer bo potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Iz Izole proti Kopru bo med priključkom Izola in vstopom v predor izvedena preusmeritev prometa z ene polovice hitre ceste na drugo. Priključka Semedela in Izola bosta odprta, so zapisali na Darsu.

Dvosmerni promet skozi eno predorsko cev bo potekal ob omejitvi hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro. Prevozi nevarnih snovi bodo dovoljeni zgolj v nočnem času, med 23. in 5. uro zjutraj. V času spremenjene prometne ureditve bodo skozi predorsko cev omogočeni samo prevozi vozil, katerih širina ne presega tri metre. Obvoz za ostala vozila bo po glavni cesti Šmarje-Dragonja.

Promet skozi predor Markovec zaradi del sicer že sedaj poteka samo po enem pasu v vsako smer, vendar po obeh ceveh. V prihodnjem mesecu, ko bo potekal le po eni cevi, na Darsu zlasti v prometnih konicah pričakujejo zgostitve prometa in zastoje. Voznike prosijo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo in dosledno spoštujejo predpisane hitrosti.

Naročnik del izgradnje kabelske kanalizacije, ki so stekla oktobra lani, je Eles.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prč |  28 .02. 2024 ob  16: 02
12
Ko se gradi predore, se vgradi energetske cevi v katere se porine kable. Tega se ne naredi, ko se hoče dvakrat pokasirat. Projektanta predora Markovec je treba pozvat k odgovornosti.
Ištrijan |  28 .02. 2024 ob  16: 01
17
ENA CEV PREDORA MARKOVEC BO ZAPRTA

To sploh ni novica. Novica bi bila, da bi bila oba pasova prosto prevozna.
ManofSteel |  28 .02. 2024 ob  14: 00
13
V bližini predora potekajo dela, prehitevalni pas je odprt z omejitvijo na 60 km/h brez nobenih ovir ali delavca, da bi omejejval promet. In kljub temu promet stoji.
Toliko o debilih na v prometu...