EMA TUDI TOKRAT S PRIMORSKO NOTO: To so nastopajoči, ki se bodo predstavili na letošnjem izboru

Slovenija

Znanih je deset izvajalcev, ki se bo 22. februarja predstavilo na izboru Ema 2020. Ob njih se bosta v studiu 1 TV Slovenija predstavila tudi zmagovalca Eme Freš, ki bosta znana 18. januarja. Zmagovalec Eme 2020 bo zastopal Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo maja v nizozemskem Rotterdamu.

Ana Soklič se bo na Emi 2020 predstavila s pesmijo Voda, Božidar Wolfand Wolf s pesmijo Maybe Someday, Gaja Prestor s skladbo Verjamem vase, Imset s Femme Fatale, Inmate s pesmijo The Salt, Klara Jazbec s Stop the World, Lina Kuduzović s skladbo Man like u, Manca Berlec s pesmijo Večnost, Simon Vadnjal z Nisi sam in Tinkara Kovač s pesmijo Forever.

Deset skladb in izvajalcev je izbrala tričlanska komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene. Na vabilo k sodelovanju je RTV SLO prejela 74 prijav.

Na izboru Ema 2020 bo po predstavitvi vseh skladb tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. Med njima bodo gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu.

Zmagovalca Ema Freš bosta znana januarja. Spletno tekmovanje novincev Ema Freš, ki so ga začeli novembra, se s finalom seli na televizijske zaslone. V oddaji bodo enega zmagovalca izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa tričlanska žirija.

V finalu Ema Freš bodo nastopili Stella z Ne vem, če sem v redu, Younite s pesmijo The Cure, Alfirev z Diham, Marmoris s skladbo Moj pristan, Saška s pesmijo Še kar lovim tvoj nasmeh, Pia Nina s Tukaj in zdaj, Lana Hrvatin s pesmijo Dream, Parvani Violet s pesmijo Cupid ter Astrid in Avantgarden s pesmijo Sing to me.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija