EMA KLINEC TUDI DANES Z ODLIČNO PREDSTAVO: Osvojila še eno srebro, premoč je morala priznati Norvežanki Stroemovi (FOTO)

Slovenija

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Hinterzartnu zasedla drugo mesto. Potem ko jo je v soboto premagala le Nemka Katharina Althaus, je morala dan pozneje priznati premoč Norvežanki Anni Odine Stroem, ki je bila boljša za 5,2 točke.

Ta prednost je zasluga prvega skoka, v katerem je bila Norvežanka v precej boljših vetrovnih razmerah z rekordom skakalnice, skokom 112,5 metra, kar za 10,5 metrov daljša od Slovenke, sicer zmagovalke kvalifikacij.

Klinec, po prvi seriji peta, je imela najboljši dosežek druge serije, ki jo je popeljal na jubilejne 20. stopničke na tekmah svetovnega pokala. Ob eni zmagi je desetkrat zasedla drugo mesto.

???????? 2. MESTO ???????? . Dve tekmi dve drugi mesti, to je Ema Klinec! . . Powered by NLB #skijumping #skokinarciarskie...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Nedelja, 29. januar 2023

Slabše od pričakovanj se je odrezala Nika Križnar, ki je bila le 18., z 19. mestom je lahko precej bolj zadovoljna Maja Vtič, prišla je do izida sezone.

Katra Komar je zasedla 26. mesto, Nejka Repinc Zupančič pa je bil z 31. za las prekratka za finale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija