EMA KLINEC S FANTASTIČNIM SKOKOM DO SREBRA! Za zmago zmanjkalo le nekaj metrov, do točk še dve Slovenki

Slovenija

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v nemškem Hinterzartnu osvojila drugo mesto, potem ko je bila šesta po prvi seriji. Zmagala je domačinka Katharina Althaus.

Ema Klinec (102, 105,5 m/223,3) je imela po prvi seriji šesto izhodišče, a je z odličnim drugim skokom še prišla na oder za zmagovalke. Na koncu je bila boljša le Althaus, ki je imela po prvi seriji in daljavi 107 metrov več kot 25 točk naskoka, tako da je bil v drugi seriji tudi 102 metra dolg skok dovolj za zanesljivo zmago. Pred Emo Klinec je imela na koncu 21,2 točke prednosti.

Na tretji stopnički je končala Kanadčanka Abigail Strate, ki je za Slovenko zaostala 1,3 točke. Japonka Sara Takanashi, druga po polovici tekme, je bila na koncu četrta.

???????? 2. MESTO ???????? . Po Domnu na stopničkah danes tudi Ema Klinec in to še eno stopničko višje! . . Powered by...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Sobota, 28. januar 2023

Ema Klinec je danes odlično opravila delo v kvalifikacijah - s 108 metri je bila najboljša - in v drugi seriji, za morebitno zmago pa ji je zmanjkalo nekaj metrov, ki jih je izgubila v prvem skoku. A je ostala zbrana in v zahtevnih razmerah v drugi seriji skočila do druge daljave finala, meter daljša je bila le Kanadčanka. To pa je pomenilo napredek za štiri mesta in s tem nove stopničke.

Do točk sta danes prišli še dve Slovenki. Nika Križnar (101, 91,5 m/210,3) je tekmo končala na 11. mestu, Maja Vtič (91,5, 90,5 m/197,3) pa je bila 17. Križnar je imela po polovici tekme osmo izhodišče, a je nekoliko slabši drugi skok pomenil padec za tri mesta, Vtič pa je izgubila eno mesto in bila na koncu 17.

Brez drugega nastopa pa sta ostali Nejka Repinc Zupančič s 33. mestom in Katra Komar, ki je bila 37.

Tekmo je zaznamovala tudi vrnitev Norvežanke Maren Lundby v karavano. Nazadnje je nastopila decembra lani doma v Lillehammerju, danes pa je bila 12., tik za drugo najboljšo Slovenko.

Spodrsljaj si je privoščila vodilna v seštevku sezone, Avstrijka Eva Pinkelnig. Po osmih zaporednih uvrstitvah na stopničke je bila danes le 13., potem ko je zelo slabo opravila prvi skok, v drugem pa napredovala le za eno mesto. A kljub temu njen status vodilne ni bil ogrožen, saj ima še vedno ogromno prednost pred tekmicami. Zdaj je pri 1036 točkah, današnja zmagovalka Althaus zaostaja 183 točk, Norvežanka Anna Odine Stroem, danes sicer le deseta, pa kot tretja zaostaja že 363 točk.

Najboljša Slovenka v seštevku je Križnar, ki ima na petem mestu 589 točk oziroma 447 manj kot prva, mesto za njo pa je Klinec s 555 točkami.

V Hinterzartnu bo v nedeljo na sporedu še ena tekma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija