ELEKTRO PRIMORSKA NA TERENU: Za katere Primorce bo večer v temi?

Slovenija

Burja, sneženje in podrto drevje je danes čez dan po Sloveniji povzročilo motnje v oskrbi z električno energijo. Pristojne službe težave odpravljajo, še vedno pa je brez električne energije nekaj sto odjemalcev.

Z Elektra Primorska so sporočili, da so okvare, ki so zaradi vremena nastale na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema, večinoma odpravili. Še vedno pa je na njihovem območju brez električne energije 120 odjemalcev, in sicer 80 na Postojnskem in 40 na Ajdovskem.

Na območju Elektra Primorska so danes sicer imeli precej težav, samo v Kobaridu je brez električne energije ostalo tisoč odjemalcev. Zaradi popravila daljnovoda čez avtocesto je bila ta zaprta dodatne pol ure. V času zapore na avtocesti je namreč na cestišče padla žica daljnovoda Dolenja vas-Senožeče.

Zaradi sneženja in posledično lomljenja drevja je tudi na območju Elektra Celje ponekod še izpad električne energije. Trenutno je brez nje 315 gospodinjstev, največ na območju Mežice.

Prav tako vseh težav še niso odpravili na območju Elektra Ljubljana, kjer je na daljnovodu Begunje pretrgan vodnik in je trenutno brez napajanja še približno sto odjemalcev. Na distribucijskem območju Elektra Ljubljana so sicer čez dan največ težav beležili v Cerknici in na Uncu, kjer je bilo zaradi podrtega drevja brez elektrike kar 2000 gospodinjstev.

Deli novico: