ELEKTRIČNI MALČEK IZ NOVEGA MESTA: Novi Renault Twingo

Koper

Renault razveseljuje s še enim električnim avtomobilom, ki je vsem že dobro poznan. Na trg je poslal novo različico malega mestnega avtomobila – twinga, ki ga, tako kot vse doslej, sestavljajo pri nas, v tovarni Revoz v Novem mestu.

Novica o novem električnem twingu je zagotovo razveselila vse navdušence tega avtomobila, kot tudi vse privržence majhnim mestnih avtomobilov. Renault je pri tem poskrbel, da se na javnih polnilnih mestih napolni do štirikrat hitreje od tekmecev. Akumulator z zmogljivostjo 22 kWh mu omogoča približno 250 kilometrov dosega po ciklu WTLP City oziroma 180 kilometrov z enim polnjenjem po novem ciklu WLTP, kar bi moralo po izračunih Renaulta zadoščati za cel teden vožnje običajnega voznika. Sicer pa se mu po pol ure priklopa radij podaljša za novih 80 kilometrov.

Pogon ima na zadnji kolesi, njegova najvišja hitrost pa je 135 km/h. Njegova posebnost je ta, da pri hitrosti nižji od 30 km/h spušča od sebe poseben zvok, ki je namenjen opozarjanju pešcev in kolesarjev.

V primerjavi z bencinsko različico se novi twingo Z.E. po zunanjosti razlikuje po nekaj podrobnostih v obliki modrih obrob in dodane oznake na zadnjem delu, še vedno pa ostaja enaka prostornost, vključno z 231 litrskim prtljažnikom. V notranjosti pa je električni različici med drugim dodan sedempalčni barvni zaslon, dodane pa so tudi posebne funkcije za električna vozila znamke Renault.

Avtomobil, ki ga sestavljajo v Novem mestu, od koder prihajajo prav vse različice modela Twingo, je že na voljo pri nas. V Trgo ABC ga boste dobili že za 11.490 evrov, poleg tega pa boste deležni še dodatnih ugodnosti. Ob nakupu boste prejeli še kartico GREMO NA ELEKTRIKO z vključenimi 10.000 km in pa paket zimskih pnevmatik.

Prijavite se na testno vožnjo Trgo ABC, kjer vam zagotavljajo, da boste navdušeni.

Deli novico: