EKSTREMNI DOBRODELNI PODVIG: Od Pirana do Triglava za pomoč Pediatrični kliniki

Piran

Osebni trener in športni motivator Tibor Pranjić bo v četrtek začel ekstremni dobrodelni podvig, s kolesom in peš namerava premagati razdaljo od Pirana do vrha Triglava. Na cilj 230 kilometrov dolge poti bo prispel v petek, s projektom bo zbiral donacije za Pediatrično kliniko. V petek se mu lahko zainteresirani pridružijo na Tominškovi poti.

Pranjić bo z ekipo krenil na pot v četrtek ob štirih zjutraj s Tartinijevega trga v Piranu. Pot ga bo s kolesom vodila prek Postojne, Ljubljane in Bleda do Mojstrane, od koder bo peš nadaljeval v Dolino Vrata in na vrh Triglava.

Zbirajo prijave

V petek ob 5. uri bo ekstremni športnik začel pohod po Tominškovi poti. Kdor želi, se lahko prek spletne strani projekta www.motiviraj-me.si/piran-triglav/ prijavi, da zadnji del poti premaga skupaj z njim.

Projekt, ki je namenjen zbiranju sredstev za ljubljansko pediatrično kliniko, lahko vsak posameznik podpre tudi s prostovoljnim prispevkom v višini 20 evrov oz. po svojih zmožnostih na TRR društva Tempera: SI56 6100 0001 5321 497.

Pranjić je zamisel za aktualni izziv dobil pred dvema letoma, ko je kolesaril po romarski Jakobovi poti v Španiji, je pojasnil za STA. Že tedaj je sklenil, da bo povezal Slovenijo od morja oz. najnižje pa do najvišje točke, pri tem pa združil plezanje oz. alpinizem, ki ga doživlja kot neke vrste meditacijo, ter kolesarjenje, ki ga prav tako obožuje.

Prijateljeva izkušnja

V pogovoru s prijateljem, ki je imel otroka na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, je Pranjić sklenil, da projekt poveže z dobrodelnostjo. Tako je stopil v stik z Ustanovo za novo Pediatrično kliniko, kjer so z veseljem sprejeli njegovo pobudo, pa tudi odzivi drugih so bili pozitivni.

Ključna je psihična priprava

Pranjić pred štartom nima pretiranega strahu. Glede priprav pa je pojasnil, da je kot osebni trener vsak dan v gibanju, le kolesu je v zadnjem obdobju posvetil več časa. Ob splošni telesni pripravljenosti pa je pred tovrstnim izzivom ključna predvsem psihična priprava, je še dodal.

Deli novico:

Benito M. |  25 .07. 2018 ob  11: 09
Bravo stari!
jurij |  25 .07. 2018 ob  10: 05
Lepa gesta ,pohvale vredna. Ampak čemu služi, če bo ta denar najverjetneje končal v žepu kakega zdravnika ki bo dobil 2500€ na dan!