EKSKLUZIVNO V KOPRU! Postanite sommelier 1. stopnje

Koper

Po skoraj 20 letih bo v Kopru ponovno organiziran tečaj "Sommelier 1. stopnje", pod okriljem Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije in v sodelovanju s kletjo Vinakoper.

Vinakoper si vedno prizadeva za pristno sodelovanje tako v lokalnem kot tudi v nacionalnem vinskem okolju. V lanskem letu so v svojih prostorih organizirali že dva krajša tečaja poznavanja vina, sedaj pa se izobraževanje o kulturi pitja vina nadgrajuje z daljšim strokovnim tečajem, s katerim udeleženci pridobijo naziv Sommelier.

Tečaj bo trajal 75 ur in bo potekal v prostorih Vinakopra, od 24. februarja do 21. aprila, večinoma ob ponedeljkih in torkih popoldan, od 16.30 do 20.30 oz. 21.30.

Kot polnopravni član v mednarodni sommelierski organizaciji ASI, društvo Sommelier Slovenije organizira izobraževalne tečaje, ki v treh stopnjah omogočajo pridobivanje celovitega znanja za opravljanje profesionalnega dela sommelierja.

Vsebina tečaja je usklajena z mednarodnimi merili in izhodišči organizacije ASI, ki s svojimi smernicami narekuje enotnost izobraževalnih programov po vsem svetu. Kandidati bodo na tečaju prve stopnje pridobivali znanja iz področij vinogradništva, vinarstva, poznavanja slovenskih ter pomembnejših tujih vinorodnih dežel in vin, opisa in strežbe vin, bontona, zakonodaje, sokov, piva, žganih pijač, napitkov, mešanih pijač, kulture in tradicije pitja vina ter poznavanja osnovnih usmeritev spajanja hrane in vina.

"Naše najboljše reference so zadovoljstvo in uspešnost dosedanjih tečajnikov, ki se pohvalijo s pridobljenim teoretičnim in praktičnim znanjem."

Vse, ki vas pridobivanje sommelierskih znanj zanima, vabijo, da prijavo na tečaj čimprej pošljete preko elektronske pošte na naslova: tecaji@sommelier-assoc.si ali info@sommelier-assoc.si 

Vsem zainteresiranim bodo sproti pošiljali informacije o poteku priprav. Pohitite s prijavami!