EDINSTVEN DOGODEK NA PRIMORSKEM: V Koper prihaja Japonska

Koper

V soboto, 22. aprila, prihaja v Koper vse, kar je povezano z japonsko pop kulturo. Gre za edinstven dogodek na Primorskem.

Dogodek UmiKo, ki ga organizira Eva Keber, bo potekal v športni dvorani Osnovne šole Koper. Pričakujejo okoli 1200 obiskovalcev, ki se navdušujejo nad japonsko pop kulturo, v katero spadajo anime, mange, stripi, video igre, družabne igre, cosplay, japonska kulinarika, korejska glasba in še marsikaj.

Pripravili bodo velik gaming kotiček s sodobnimi in retro konzolami, prostor za igranje sodobnih družabnih iger, pa tudi cosplay oddelek. Cosplay je hobi, kjer posameznik sam sešije kostum svojega priljubljenega lika iz serije in ga predstavlja. Na voljo bo tudi kulinarični oddelek s sushijem, azijskimi zavitki in bubble tea-jem. Organizirajo tudi kviz korejske glasbe, nekaj delavnic in predavanj ter tattoo kotiček.

Sodelovali bodo tudi mladi slovenski umetniki, ki bodo na stojnicah predstavili svoja dela – letos jih bo štirideset. Sodelujejo tudi z majhnimi slovenskimi podjetji, ki bodo imeli možnost predstaviti svojo dejavnost obiskovalcem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  21 .04. 2023 ob  16: 46
Ma dobro neka druzbeno spoznavna tematika.
Samo kaj ti pomaga v zivljenju,z lahkoto postanes en autsajder v slovenski istri,Marezigah,Kostaboni,Pucah...