EDEN NAJVEČJIH ZASEGOV 'TRAVE' V ISTRI: 21-letnik prevažal 53 kilogramov marihuane (FOTO)

Kronika

V ponedeljek zvečer so policisti na vozlišču Lupoglav na istrskem ipislonu ustavili avtomobil Ford B-Max sisške registracije, ki ga je vozil 21-letnik iz Zagreba. Pri mladeniču so našli in zasegli 53 kilogramov marihuane v 50 paketih, piše spletna stran Glas Istre.

Zaplenjena marihuana in pes Duks

Šlo je za dobro usklajeno akcijo istrskih policistov, njihovih sodelavcev iz sisško-moslavaške policijske uprave ter mobilnih policijskih enot za zaščito državne meje. Gre za enega največjih zasegov marihuane v Istri, njegove podrobnosti pa so policisti predstavili na izredni novinarski konferenci na sedežu istrske policijske uprave v Pulju. 

Istrska policija je razpolagala z informacijami, da v Istro prihaja pošiljka 'trave' z visoko vsebnostjo tretrahidrokanabinola (THC), ki je na črnem trgu vredna 700.000 kun oziroma 94.000 evrov. Ko so ustvaili avtomobil, so svoje sume potrdili s pomočjo policijskega psa Duksa, ki je zavohal drogo. To so nato našli na zadnjem sedežu in v prtljažniku avtomobila. 

Po besedah Valterja Gržete, vodje oddelka za organizirani kriminal istrske policijske uprave, je droga prišla na Hrvaško z jugovzhodnega Balkana, najverjetneje z ozemlja Albanije ali njene soseske. Policisti predpostavljajo, da droga ni prišla na Hrvaško v avtomobilu, v katerem je bila odkrita, prijeti 21-letnik pa je bil verjetno samo eden od tranzitnih voznikov do destinacije v Istri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boris |  05 .05. 2019 ob  14: 55
Tektonski premiki. Albanija se je čez noč premaknila na vzhodno stran balkana :)
Kukuruz |  03 .05. 2019 ob  04: 30
Zanima koga sploh pes,al sem falu publiko?
ojoj |  02 .05. 2019 ob  21: 03
@Miha. To je Istrski konopljač.
Kukuruz |  02 .05. 2019 ob  15: 36
Morda ve kdo katera pasma je ta lepotec?