Eden je napihal, pridržali pa so kar tri

Kronika

Policisti so včeraj v Šembijah obravnavali vinjenega voznika, nato pa so pridržali kar tri osebe.

Policisti so bili včeraj popoldne obveščeni o prometni nesreči v Šembijah, na kraju dogodka pa so ugotovili, da je 47-letni voznik z osebnim avtomobilom peljal iz Knežaka proti Ilirski Bistrici, ko je zapeljal desno izven vozišča in trčil v odbojno ograjo, kjer je vozilo tudi obstalo.

Odrejen preizkus alkoholiziranosti je odločno odklonil, v postopku s policisti pa se je nedostojno vedel in ni upošteval njihovih odredb, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. V postopek se je ves čas vmešavala leto dni starejša sopotnica, ki se je vinjena nedostojno vedla.

Policisti so tudi zoper njo uporabili prisilna sredstva in ji odredili pridržanje. Medtem se je mimo pripeljal 40-letnik, ki je prvega voznika hotel izvleči iz vozila. Tudi ta ni upošteval odredb policistov, se nedostojno vedel in odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato so policisti pridržali še njega. Obema voznikoma so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in sledi jima predlog k sodniku, tudi zaradi kršenja javnega reda in miru, zaradi slednjega pa je plačilni nalog prejela še vinjena sopotnica. 

Več iz rubrike Kronika:

Sodnik za vse pridržane izgrednike s protesta v Mariboru odredil sodni pripor

Peš skozi predor v Dekanih

Izgredniki plačani, sledi vodijo v politiko!

Deli novico: