DVOJNO SLOVENSKO VODSTVO NA GIRU: Jan Polanc novi vodilni na dirki po Italiji

Slovenija

Slovenska kolesarska pravljica se nadaljuje tudi po 12. etapi dirke po Italiji. Tokrat ne po zaslugi Primoža Rogliča, ampak Jana Polanca, kolesar ekipe UAE Emirates je v etapi zasedel šesto mesto, bil je v ubežni skupini, ki je imela dovolj prednosti, da je Kranjčan kot najboljši ubežnik v skupnem seštevku prevzel skupno vodstvo.

V etapi sta bila najboljša Italijana, v sprintu petih ubežnikov je bil najboljši Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe) pred Damianom Carusom in Ircem Eddiem Dubarjem, Polanc je zaostal 25 sekund.

Roglič je prišel v cilj v skupini večine favoritov, približno pol minute pred njim sta bila kolesarja Movistarja Angel Lopez in Mikel Landa, ki sta nekoliko zmanjšala zaostanek za njim. Ker pa je do zdaj vodilni, Polančev moštveni kolega Valerio Conti, zaostal še precej več, je Roglič zadržal drugo mesto, kar pomeni, da ima Slovenija trenutno dvojno vodstvo.

"Nositi rožnato majico so bile vedno moje sanje. Še posebno potem, ko sem že dobil dve etapi na Giru. Danes so mi rekli, da moram v beg. Bil sem osredotočen na to, da mi to uspe. Ko smo prišli do prednosti, so mi vsi govorili, zdaj pa le poganjaj in storil sem, kar sem moral. Jutri bo za nas velika etapa. Sem nismo prišli s pričakovanji, da osvojimo rožnato majico, je pa lepo, da jo je najprej nekaj dni nosil Conti, zdaj pa še jaz," je takoj po uspehu dejal Polanc.

Roglič se je tokrat z ekipo osredotočil na napade glavnih favoritov. Ni pa odgovoril na napad enega izmed favoritov dirke Lopeza, ki je ob pomoči Lande pridobil nekaj sekund. A v prejšnjih etapah jih je tudi veliko izgubil, tako zaenkrat še ne predstavlja večje grožnje slovenskima kolesarjema.

Naslednja, 196 kilometrov dolga etapa od Pinerola do Ceresoleja bo prva gorska, vsebovala bo tri težje vzpone, na njih se bo videlo, ali lahko Polanc sledi ritmu favoritov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija