DVOJNI PRIMORSKI PORAZ: Kljub temu izjemna atmosfera s tribun (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Rokometaši Dobove so v 1. krogu lige NLB premagali Koper s 30:27 (17:12), rokometaši Butana plina Izole pa so izgubili proti Celju Pivovarni Laško z 21:32 (11:15).

Dobovčani so dobro začeli sezono. Koprčanom niso pustili možnosti za uspeh, saj so vodili od začetka do konca tekme. Že v prvem polčasu so tekmece hitro pustili zadaj, pri 15:10 pa so prvič povedli za pet zadetkov. V drugem polčasu so Koprčane držali na varni razdalji, a so Primorci v zadnjih minutah vseeno pokazali zobe, se približali na 28:27, toda gostitelji so zbrano končali tekmo in dosegli še dva gola.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Marko Sintič, pri gostih je zadetek manj dosegel Žiga Smolnik.

Dobovčani bodo v 2. krogu v sredo gostovali v Celju, Koprčani pa bodo v soboto gostili Urbanscape Loko.

Poraz tudi za Izolane

Državni prvaki so gostovali pri povratniku v prvi ligi Izoli in pričakovano vpisali prvi točki. Primorcem so domači le v prvem polčasu povzročali nekaj težav, v drugem pa je vse teklo po celjskih notah.

V odličnem vzdušju, ki sta ga v izolski dvorani pripravili obe navijaški skupini, so gostje - trener Tomaž Ocvirk je veliko rotiral igralce - hitro vzpostavili premoč in vodili tudi za pet zadetkov. V drugem polčasu so Celjani še bolj pritisnili na plin in razliko hitro začeli povečevati, na koncu se je ustavila pri enajstih zadetkih.

Najboljši strelec je bil levi zunanji igralec Josip Šarac s sedmimi zadetki, po pet sta jih dodala Domen Makuc in Patrik Leban.

Izola bo v 2. krogu v soboto gostovala v Ormožu, Celjani pa bodo že v sredo gostili Dobovo.

Ribari Izola med tekmo RD Butan plin Izola - RK Celje Piv. Laško

Še enkrat več - hvala Ribari Izola, hvala publika za izjemno atmosfero! Sedaj gostujemo v Ormožu, nato sledi nov derbi! RD Butan plin Izola - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO Forza Izola! #LigaNLB #modratramontana

Posted by RD Butan plin Izola on Saturday, September 7, 2019

* Športna dvorana, gledalcev 300, sodnika: Kavalar (Celje) in Nahtigal (Ljubljana).
* Dobova: Budalić, Bradeško 1, Dular, Markušić 3, Kovacs 1, Leben, Jezernik 2, Humek, Bura 2, Jazbec, Mladkovič, Lončar 7 (2), Krnst 1, Kunst 1, Sintič 8, Florajnčič 4.
* Koper: Dolenc, Žagar, Avsec 1, Krečič 6, Konjevič, Postogna, Moljk 2 (1), Smolnik 7 (4), Sokolič 4, Guček 1, Marić 3, Makuc 2, Stopar, Dobaj, Breznikar 1, Štavar.
* Sedemmetrovke: Dobova 2 (2), Koper 5 (5).
* Izključitve: Dobova 12, Koper 10 minut.
* Rdeči karton: Marić (45.).


* Športna dvorana, gledalcev 750, sodnika: Sok in Lah (oba Ormož).
* Butan plini Izola: Hušić, Gačević 4, Poberaj 1, Božič 1, Brumen 5, Petrović 1, Gašperšič 2, Novak, Miklavec, Alessio, Logar, Beganović 3, Zorič Stepančič 2, Nikolić 2, Čolić.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko 2, Razgor 3, Marguč 2, Šarac 7, Grošelj, Poteko 1, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 3, Grebenc, Makuc 5, Leban 5 (3), Novak 2.
* Sedemmetrovke: Butan plini Izola 2 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
* Izključitve: Butan plini Izola 6, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija