DVOJNEGA UMORA V KRKAVČAH NI PRIZNAL: Vse naj bi se zgodilo v samoobrambi (FOTO)

Kronika

Kot smo že poročali, se je danes pred koprskim okrožnim sodiščem začelo sojenje Marku Matiču, obtoženemu umora 75-letne Milke in njenega 83-letnega soproga Angela Grbac. Matič krivde ni priznal, pred sodiščem bo skušal dokazati, da je šlo za samoobrambo, pišejo Primorske novice.

Krvavi zločin se je zgodil avgusta lani v Krkavčah, kjer je zaradi hudih poškodb umrl 83-letnik, 75-letnica pa je zaradi poškodb umrla mesec dni kasneje v Bolnišnici Izola. Obtoženi Matič je policiste počakal na kraju zločina, po zaslišanju pa je preiskovalna sodnica zanj odredila pripor.

Ker krivde ni priznal, bo koprsko sodišče razpisalo sojenje. Na predlog Matičevega zagovornika bodo postavili sodnega izvedenca psihiatrične stroke. Po besedah zagovornika, naj bi zakonca Grbac fizično napadla Matiča, celo s strelnim orožjem, zato naj bi se branil. Tožilstvo Matiču očita, da se je s številnimi udarci izživljal nad pokojnikoma, piše portal.

Matičev zagovornik je pred sodiščem povedal, da je tožilstvo v zmoti, ker je prepričano, da naj bi bili v ozadju tragedije sodni spori zaradi nepremičnin. Obtoženi Matič naj bi usodnega dne prišel k zakoncema, da pregovorita svojega soseda, ki naj bi njegovega sina napadel z mačeto, da preneha z grožnjami.

Zagovornik je med drugim predlagal, da sodišče pridobi spis okrajnega sodišča o popisu premoženja v hiši pokojnih, saj je bil v omari najden revolver. Prav tako je predlagal zaslišanje domačina, ki naj bi potrdil, da sta pokojna zakonca grozila domačinki, da jo bosta ubila. Policisti naj bi takrat pri njima našli orožje.

Sojenje bo koprsko sodišče razpisalo, ko bo prejelo izvedensko mnenje psihiatrične stroke, še piše portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija