DVOBOJ VODILNIH EKIP SLOVENSKEGA PRVENSTVA: Sixt Primorska z zmago nad Olimpijo

Koper

Košarkarji Petrola Olimpije so v 7. krogu lige za prvaka v ligi Nova KBM izgubili proti Sixt Primorski z 72:85 (25:24, 32:38, 47:67).

Dvoboj vodilnih ekip slovenskega prvenstva tokrat ni našel zanimanja javnosti, da bi vsaj delno napolnili legendarni hram slovenskega športa v Tivoliju. Ljubljančani so s slabimi igrami v Evropi in liga Aba zapravili podporo ljubljanskega občinstva, čeprav so tokrat vsaj v uvodu naredili vse, da točki ostaneta v zmajevem gnezdu. Na koncu so se veselili Koprčani, ki so v drugem delu prvenstva v šestem nastopu dosegli še šesto zmago.

Ljubljančani so tekmo odprli z izidom 7:1, vendar Koprčanom hitro dopustili, da so prednost izničili. Izid je bil poravnan praktično vse do končnice polčasa, v zadnjih minutah pa so si košarkarji z Obale priigrali šest točk naskoka. Kriv je bil predvsem le 35-odstoten met domače ekipe pri kateri je z 11 točkami, tremi trojkami, izstopal Jan Špan. Na nasprotni strani je s 15 koši in štirimi skoki blestel Marjan Čakarun.

Lance Harris s petimi zaporednimi točkami in Čakarun s košem sta poskrbela, da je razlika postala dvomestna. Gostje so obdržali nalet in ko je Žan Mark Šiško s trojko minuto pred koncem tretje četrtine razliko zvišal na 20 točk, je bilo jasno, da bosta točki odšli na obalo, pa čeprav so se Ljubljančani s srčno igro v zadnjem delu približali celo na -8.

Špan in Bojan Radulović sta pri Olimpiji dosegla po 18 točk, slednji pa je vpisal tudi 11 skokov. Čakarun je tekmo končal z 28 koši, Harris z 20.

Petrol Olimpija bo imela priložnost, da se Koprčanom oddolži, že v nedeljo, ko bo na sporedu zaostala tekma drugega kroga, naloga pa bo še težja, saj bo tekma na Obali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija