DVAKRAT UJET NA RADARJU: Pod vplivom kokaina in še pijan

Kronika

Sinoči ob 20.20 je radar ujel 32-letnika, ki je najprej prekoračil hitrost vožnje na hitri cesti pri Vipavskem Križu. Namesto 110 km/h je peljal 167 km/h. Drugič pa je prekoračil hitrost pri Senožečah, kjer je pri omejitvi 130 km/h vozil 176 km/h. Policisti so ga izsledili in mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola, pozitiven je bil tudi hitri test na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Trezen ni bil včeraj niti 69-letnik, ki so ga ob 19.50 policisti ustavljali na stari cesti od Bertokov proti Bivju, vendar voznik na znake ni ustavil. Izsledili so ga in mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Policijske uprave (PU) Koper so sicer policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 52 nujnih primerov, na 113 so prejeli 117 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, na področju kriminalitete pa dva vloma, štiri tatvine in sedem primerov kršitev javnega reda in miru.

Včeraj ob 10.00 so policisti na cesti od Novokračin proti Zabičam ustavljali kombi Mercedes Vito, bosanskih registrskih oznak, katerega voznik na znake ni ustavil. Ustavil je šele v Zabičah in pobegnil iz vozila, v katerim je ostalo 12 Turkov in šest Iračanov, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Policisti voznika še niso izsledili, tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. 

Sinoči ob 23.30 pa so policisti v Sežani ustavili kombi Peugeot partner, ki ga je vozil 38-letni Hrvat. Nezakonito je prevažal sedem Turkov.

Na območju PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 25 nezakonitih prehodov državne meje.

V Šentjanah je včeraj popoldne pes napadel moškega, ki se je peljal na mopedu. Pes je pritekel iz hiše in ga ugriznil v nogo. Lastnica je dobila plačilni nalog.

V Kopru je bil ukraden zaklenjen moped Tomos Youngster, registrskih oznak LJ5A-R8, vreden 500 evrov.

V Hrvatinih so vlomili v hišo, odnesli pa ničesar. V hišo so vlomili tudi v Hraščah in odnesli zlatnino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija