DVA PRECEJ OPITA VOZNIKA VIJUGALA PO CESTAH: Danes ju čakajo na sodišču

Kronika

Dolenjski policisti so zvečer in ponoči imeli nekaj dela z opitimi vozniki. Črnomaljski so nekaj pred 21. uro pri nezanesljivi vožnji ujeli 59-letnega voznika s Hrvaške, danes okoli 4. ure pa so visoko stopnjo alkohola odkrili še pri 45-letnem vozniku tovornjaka iz Bosne in Hercegovine. Oba sta noč preživela v prostorih za pridržanje.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so bili črnomaljski policisti zvečer obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Dragatušem in Malim Nerajcem vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Na podlagi opisa so kršitelja izsledili in ustavili, 59-letni Hrvat pa je imel v litru izdihanega zraka kar 1,36 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, danes pa ga čaka postopek pred pristojnim sodiščem.

Na mejni prehod Obrežje pa je nekaj pred 4. uro pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom hrvaških registrskih oznak. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki je pokazal, da je 45-letni državljan Bosne in Hercegovine imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov alkohola. Tudi njega so odpeljali v prostore za pridržanje in ga bodo danes privedli pred pristojno sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija