DVA NAPADA PSOV V 24 URAH: Prvi napadel Italijana na kolesu, drugi domačina

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 62 primerih in na številko 113 prejeli 233 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in dve prometni nesreči, v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, kaznivo dejanje grožnje in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali trikrat.

Fotografije so simbolične. 

Policisti policijske postaje vodnikov službenih psov so obravnavali ugriz psa, ki je že v nedeljo ugriznil 48-letnega državljana Italije, ki se je vozil s kolesom. Policisti so ugotovili, da je skrbnik psa 41-letni domačin. Postojnski policisti pa so obravnavali ugriz psa, ki je last 24-letnice in ki je ugriznil 59-letnega domačina. Zoper oba bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku ter obveščena veterinarska inšpekcija.

Mladeniča bežala pred policisti

Popoldan so policisti v Divači zasegli moped znamke Piaggio mladoletnemu domačinu, ki je skupaj z 18-letnim sopotnikom na mopedu bežal policistom. Tudi ko je policistom ju uspelo ustaviti, mladeniča nista upoštevala njihovih ukazov. Za mladoletnika bodo policisti napisali obdolžilni predlog, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja, se ni ustavil na svetlobne in zvočne signale policije, je vozil neregistriran in nezavarovan moped, ni uporabljal zaščitne čelade in ni upošteval zakonitega ukaza policista. Prav tako bodo sopotniku izdali plačilni nalog, ker ni uporabljal zaščitne čelade in ni upošteval zakonitega ukaza policista.

Ukradli več električnih koles

V Luciji je nekdo ukradel moško električno kolo znamke RALL 7 treck rdeče barve in žensko električno kolo znamke POVVER PLLY FS5G2W sive barve z zelenim napisom TRECK. Lastnica je oškodovana za 9000 evrov.

V Postojni pa je nekdo iz avtomata za izposojo koles ukradel električno kolo rdeče barve z napisom Postbikes. Lastnika je oškodoval za 2257 evrov.

V Kopru je bil ukraden moped znamke Piaggio Zip 50 reg. št. KP7A-N9 črne barve, vreden 1250 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v od ponedeljka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 30 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo s Hrvaško. Policijska postaja (PP) Ilirska Bistrica je obravnavala 22 oseb, PP Kozina in Koper pa vsaka po štiri. Vse osebe bodo po zaključenih postopkih vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Že včeraj smo poročali, da je bil za dve osebi odrejen pripor, saj sta nudili pomoč ilegalnim migrantom pri nedovoljenem prehodu državne meje. Gre za 27- in 32-letna državljana Kosova, ki sta z vozilom v Slovenijo pomagala trem državljanom Kosova. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ttt |  23 .06. 2020 ob  15: 25
A kjeje novica kako je taxiist zbil puncko s kolesa v portorozu,