DVA MILIJONA EVROPSKIH SREDSTEV: Za izgradnjo nove poslovno-ekonomske cone v Novi Gorici

Goriška

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila skoraj dva milijona evrov sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj za izgradnjo poslovno-ekonomske cone Nova Gorica-Kromberk. Vrednost projekta, ki ga bo izvajala Mestna občina Nova Gorica, sicer znaša 5,9 milijona evrov.

Poslovno-ekonomska cona se bo po načrtih novogoriške občine razprostirala na 4,43 hektarja. V okviru investicije bo občina zgradila 747 metrov dostopnih cest, 1622 metrov vodovoda različnih dimenzij, 360 metrov fekalne in 1078 metrov padavinske kanalizacije, 488 metrov elektro-kabelskega omrežja ter 530 metrov elektroenergetskega omrežja, so sporočili iz službe vlade za razvoj.

Prav tako bodo postavili 842 metrov javne razsvetljave ter telekomunikacijski vod v skupni dolžini 580 metrov. Na voljo bo tudi 112 kubičnih metrov požarne vode.

Z izgradnjo nove poslovno-ekonomske cone se bo povečala dodana vrednost malih in srednje velikih podjetij v goriški razvojni regiji. Projekt obenem spodbuja podjetništvo, zlasti z izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, še ocenjujejo na vladni službi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija