DVA INCIDENTA NA MORJU BLIZU IZOLE: Proti skalam odnašalo barko, potapljalo se je plovilo, ki je imelo na krovu otroka (FOTO)

Kronika

Policijska uprava Koper poudarja: "Bodite pozorni na vremenske razmere, predvsem na morju. Razmere se izjemo hitro spreminjajo."  Prejšnji teden so policisti Postaje pomorske policije Koper kar dvakrat reševali osebe na morju, in sicer 26. julija 2023, prav zaradi nenadnega poslabšanja vremena.

Ob 16.55 je bil OKC PU KP obveščen, da se ob obali Izole nahaja barka, ki jo zaradi slabih vremenskih razmer morski tok odnaša proti skalovju. Na kraj je s policijskim plovilom P-16 odplula posadka Postaje pomorske policije Koper. Policisti so, kljub močno razburkanem morju, pripluli do barke, na kateri je bilo ob poveljniku še 25 ljudi.

Policisti so plovilo na kraju s pomočjo tretje barke z vrvmi pridržali. Po nekolikšnem izboljšanju razmer na morju, je barka, ki je prišla v pomoč, lahko sama z vrvmi pridržala plovilo s potniki. Na kraju je bila s plovilom tudi posadka URSP. Poveljnik plovila, ki ga je odnašalo, je pojasnil, da je imel tehnične težave s pogonom, ki pa so jih odpravili, zato je v nadaljevanju lahko samostojno odplul na privez v Izolo. Med reševanjem se ni nihče poškodoval, potniki so se v Izoli nepoškodovani izkrcali.Ob 23.22 so iz URSP obvestili OKC PU KP, da se približno 3,2 morske milje od obale Izole potaplja plovilo dolžine 7 metrov, na katerem so 3 osebe, med njimi je tudi en otrok. Na kraj je s policijskim plovilom P-16 odplula posadka Postaje pomorske policije Koper. Policisti so v močno razburkanem morju pripluli do plovila in ugotovili, da je plovilo zalivala voda, vendar je posadka nepoškodovana, ter da imajo okvaro pogona.

Policisti so z vrvmi izvedli reševanje, tako da so okvarjeno plovilo s 3-člansko italijansko posadko povlekli proti Izoli. Po skoraj 1,5 urni vleki je bila posadka nepoškodovana in varno na privezu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija