DUHOVNIK, KI NAVDUŠUJE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: Njegovih maš se lahko udeležijo tudi hišni ljubljenčki (FOTO)

Svet

Italijanski duhovnik Don Cosimo Schena je svojevrstni fenomen na družbenih omrežjih tako zaradi svojih pesmi, posvečenih ljubezni do Boga, kot tudi zavzemanju za pravice živali. Njegove posnetke na TikToku si je ogledalo več kot 146 tisoč uporabnikov, medtem ko so nekatere njegove objave na Facebooku dosegle celo 65.000 komentarjev. 

Italijanski duhovnik Don Cosimo Schena iz Brindisija je eden tistih, ki vnašajo v življenje cerkve nove vsebine. Priljubljen je zlasti zaradi svojega neposrednega odnosa z njegovimi privrženci. "Prosijo me za nasvet, molitve, tolažilno besedo in se vračajo, da bi mi povedali, kako je šla njihova izkušnja. Verjamem, da je potreba po ljubezni zelo razširjena, zato se vedno trudim odgovoriti vsem, ki mi pišejo," pravi. 

Znan je po svoji prisotnosti na družbenih omrežjih – na Facebooku ima 146.000 sledilcev in na Instagramu prek 110.000, kjer ozavešča o pomenu skrbi za živali ter poziva, naj ljudje svojih štirinožcev ne zapuščajo. "Zapustitev živali je dejanje, ki nima veliko človeškega, saj so tudi živali bitja, ki jih je treba ljubiti in spoštovati, zato je to po mojem mnenju greh v Božjih očeh," meni Don Cosimo, ki poziva tudi k posvojitvam psov, teh "živih bitij in božjih bitij, ki potrebujejo ljubezen in zaščito kot človek".

S svojima dvema pasjima prijateljema Tempesto in Balùjem, ki ju je rešil iz zanemarjenosti in bolezni, daje zgled tudi drugim. Spremljata ga povsod, večkrat sta z njim celo pri izvajanju verskih obredov, Don Cosimo pa nima nič proti, če se farani maše udeležijo v družbi svojih štirinožnih prijateljev.  Ljudje ga pogosto prek družbenih omrežij tudi prosijo, naj moli za njihove živali. In kot pravi don Cosimo: "Po mojem mnenju je v raju zagotovo mesto tudi za živali."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija