DUHOVNIK IZSILJEVAL DENAR OD ŽUPLJANOV: Porabljal ga je za zabave, klube, diamante in celo za moško prostitucijo

Svet

Nekdanji italijanski duhovnik Luca Morini, znan tudi pod vzdevkom 'Don Euro', je bil obsojen zaradi izsiljevanja nekdanjega nadškofa. Morini je nenehno zahteval denar od svojih župljanov, tega pa porabljal za nečedne namene, poroča BBC.

Morini, ki je po vrsti škandalov izgubil duhovniški status, je bil v sredo obsojen na zaporno kazen sedmih let in pol. Tožilci so sicer zahtevali višjo kazen, a je sodišče odločilo, da je Morini zbolel za duševno boleznijo. Oproščen pa je bil drugih obtožb, vključno z izsiljevanjem nune. Obsojen pa je bil tudi zaradi lažnega predstavljanja, saj se je izdajal za sodnika, medtem ko je najemal moške, ki nudijo spolne usluge.

Morini je bil duhovnik v Pontasserchiju, toskanskem mestu severno od Pise, ki ima 2600 prebivalcev. Sprva so ga župljani dojemali kot dobrohotnega, a si je zaradi nenehnih zahtev po denarnih prispevkih kmalu prislužil vzdevek 'Don Euro'.

Po poročanju italijanskih medijev denarja, ki ga je zbral, Morini ni porabljal za svojo cerkev, temveč za zabave, klube in diamante. Sodba, ki je zdaj doletela duhovnika, pa se nanaša na nekdanjega škofa Masse Carrare Giovannija Santuccija, ki ga je Morini izsiljeval, naj mu posodi več sto tisoč evrov in celo da kupi hišo.

Zaradi lažnega predstavljanja mora Morini štirim moškim plačati 14.000 evrov odškodnine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija