DRZNA TATVINA NA BISTRIŠKEM: Prišel zaradi priključka na TV, ostala brez denarja

Kronika

V Podtaboru pri Ilirski Bistrici je moški vstopil k zakoncema v hišo pod pretvezo, da bo "nekaj priključil na televizijo". Šele po njegovem odhodu sta zakonca ugotovila, da so ju okradli.

Fotografija je simbolična.

Kot je policistom povedala oškodovanka, je bil moški ves čas z njo in je nosil zaščitno masko na obrazu. Ko se je odpeljal z vozilom renault Megane, rjave barve, ljubljanskih registrskih oznak, sta s soprogom ugotovila, da jima je zmanjkala kuverta z gotovino. Obstaja možnost, da je druga oseba vstopila v stanovanje, medtem ko se je gospa pogovarjala z moškim, in ukradla denar.

Občanom policisti svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu  od  doma, četudi "stopijo samo za vogal", naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Če pride do kaznivega dejanja priporočajo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo naj pokličejo tudi, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci, na primer, opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Okradli izolsko športno društvo

Pri Sviščakih je nekdo s traktorja ukradel del vitle znamke Krpan, devet zapenjalnih verig, sekiro, dve zagozdi, zatem pa iz rezervoarja traktorja iztočil še 80 litrov goriva. Škode je za 5.000 evrov.

Nekdo je med 14. in 17. novembrom z ograjenega območja športnega društva v Izoli ukradel štiri pete motorja z menjalnikom in propelerjem (tri Honda in ena Yamaha). Skupna škoda znaša približno 16.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija