DRZEN VLOM V APARTMA V IZOLI: Turiste okradel medtem, ko so spali

Kronika

Preko noči je neznani storilec v Izoli vlomil v apartma, v katerem so spali turisti. Storilec jim je iz denarnic odtujil približno 500 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, storilca bodo kazensko ovadili, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 325 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, tri poškodovanja tuje stvari in vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij.

Ob 6.19 so bili policisti obveščeni o požaru v enem od gostinskih lokalov v Kopru. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je prišlo do napake na elektroinštalaciji v skladiščnem prostoru. Višina škode še ni znana, se pa ogenj ni razširil na druge prostore. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena, zato bo podano poročilo na državno tožilstvo.

Ob 9.54 so piranski policisti pred avtokampom Lucija ustavili 38-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 1,12 mg/l. Policisti so ugotovili tudi, da je moški vozil brez vozniškega dovoljenja, zato mu je bil avtomobil zasežen, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Bertokih je bil ob 15. uri ustavljen 35-letni moški, ki je vozil osebni avtomobil v času prepovedi vožnje. Avtomobil mu je bil zasežen, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

BONUS VIDEO: Suša je ekstremna, kako daleč smo od redukcije vode v Slovenski Istri?

Na mejni prehod Dragonja je ob 22.52 pripeljal 55-letni moški, ki se je mejnim policistom izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Odrejen alkotest mu je pokazal rezultat 0,54 mg/l. Vozilo, ki niti ni bilo registrirano, so policisti zasegli, zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Ob 23.35 je bil v Strunjanu ustavljen 25-letni državljan BiH, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Moškega so policisti pridržali, danes pa bo zaradi storjenega prekrška priveden pred sodnika za prekrške.

Ob 1.51 je bil v Sežani ustavljen 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,71 mg/l. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Tudi za njega bo podan obdolžilni predlog.

Ob 14.32 se je v Prisojah 70-letni moški drzno in nasilno vedel do sosede. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu policisti izdali plačilni nalog.

Na avtocesti pri Sežani se je ob 13.11 med vožnjo vnela pnevmatika na priklopniku tovornega vozila, ki ga je vozil 53-letni državljan Madžarske. Požar je voznik pogasil sam, škoda pa razen na pnevmatiki ni nastala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija