DRZEN ROP NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Neznanca ukradla večjo vsoto gotovine

Kronika

Konec minulega tedna, v petek, 4. januarja, so ajdovski policisti v večernih urah obravnavali roparsko tatvino na hitri cesti pred Vipavo.

45-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi, državljan Makedonije, je ob 19.40 na bencinskem servisu v Vrtojbi natočil gorivo. V času, ko je v poslovnih prostorih bencinskega servisa plačal račun za natočeno gorivo, je neznanec z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. prebodel pnevmatiko na njegovem vozilu.

Nič hudega sluteč je zatem nadaljeval z vožnjo po hitri cesti proti Ljubljani. Takoj po izvozu za Ajdovščino pa je makedonski voznik opazil, da se je pnevmatika na njegovem vozilu spraznila in je zato ustavil na SOS izogibališču, da bi jo zamenjal.

Ko je 45-letni voznik menjaval zadnjo desno pnevmatiko, se je na nasprotni strani hitre ceste (v smeri Nove Gorice), ustavilo neznano osebno vozilo temnejših barv, iz njega pa sta izstopila dva neznanca. Eden izmed njiju je preskočil varnostno ograjo in iz njegovega vozila odvzel moško usnjeno torbico z vsebino, v kateri je oškodovanec imel poleg dokumentov tudi večjo vsoto gotovine. Sopotnica v njegovem vozilu ga je na to opozorila z glasnim vpitjem, tako da je 45-letni voznik nemudoma stekel za storilcem.

Pri prehodu preko varnostne ograje je moškega sicer dohitel, vendar ga je neznanec pri tem bliskovito prijel za ramena in vrgel po tleh - oškodovanec si je pri tem poškodoval desno koleno in več prstov desne roke. Neznanec je nato vstopil v neznano vozilo na sopotnikovi strani, nato pa sta storilca s kraja odpeljala proti Vrtojbi.

Nedolgo zatem sta se neznana storilca pripeljala na kraj dogodka in med vožnjo iz avtomobila v bližino oškodovanca odvrgla odtujeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo po hitri cesti proti Razdrtemu.

Kasneje so oškodovancu in sopotnici zdravniško pomoč nudili tudi reševalci ZD Ajdovščina. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  08 .01. 2019 ob  00: 03
Ze tretja runda...vzorec se ponavlja.Ocitno dva neznanca dobita podatke gdo se vraca domou iz tujine z vecjo kolicino zasluzenega denarja in ga na avtocesti oropata.