DRŽAVO POPOLDNE ZAJELE MOČNEJŠE NEVIHTE: Debela toča prekrila Kras (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Slovenijo so popoldne zajele krajevne nevihte s točo, na jugozahodu države, predvsem na Primorskem ter Notranjskem so nastale tudi močnejše nevihte. Zaradi večje količine padavin lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Tako debela toča je padala na Krasu. (foto: Neurje.si)

Močna nevihta s točo je popoldne najprej zajela zahodni del države in se nato razširila čez večji del države. Večja količina sodre in manjše toče je ob močnejši nevihti padla na območju Šmarja pri Jelšah in Velenja.

Lipnje pri Velenju (foto: Petra Miro Čeh/Neurje.si)

Neurje s točo je nastalo tudi nad delom Gorenjske.

Močnejša nevihta s točo je zajela tudi kraj Sela na Krasu, toča pa je med drugim padala tudi na Kozini.

Močna nevihta je zajela tudi hrvaško Istro. Debela odeja toče in sodre je prekrila kraj Trviž.

Trviž po današnji nevihti. (foto: IstraMet)

Zaradi večje količine padavin v razmeroma kratkem obdobju je bilo v več delih Slovenije po podatkih centra za obveščanje za odstranjevanje posledic potrebno posredovanje gasilcev. Gasilci so tako posredovali v Šentvidu pri Grobelnem na območju Šmarja pri Jelšah, v Škofji Loki so morali očistiti zamašen odtok za meteorno vodo, zaradi česar je prišlo do udara vode v bližnjem objektu, v Poti na Smrečje v Ljubljani, kjer je meteorna voda zaradi poškodovane strehe tekla v stanovanjsko hišo in v Renčah pri Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalila dvorišče stanovanjske hiše.

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo ozračje zvečer umirilo, sredi noči pa bo večji del Slovenije od severa prešel nov pas padavin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija