DRŽAVNO PRVENSTVO TOKRAT V SOLKANU: Presenetljiv razplet v slalomu na divjih vodah

Slovenija

Slalomisti na divjih vodah so se včeraj v Solkanu pomerili za naslove državnih prvakov v konkurenci članov, mlajših članov, mladincev in mlajših mladincev. V absolutni konkurenci so prvaki postali kajakašica Eva Terčelj, kajakaš Žan Jakše, kanuistka Alja Kozorog in kanuist Anže Berčič.

Medtem ko slalomska proga v Tacnu doživlja popolno renovacijo znamenite zapornice, so se slalomisti na divjih vodah včeraj v Solkanu pomerili za naslove državnih prvakov. Sprva bi morala Soča gostiti le člansko prvenstvo in DP za mlajše člane, a so se včeraj na tekmi preizkusili tudi mladinci in mlajši mladinci, saj je zaradi slabega vremena odpadlo njihovo predvideno državno prvenstvo.

V absolutni konkurenci kajakašic je zmagala Eva Terčelj pred Evo Alino Hočevar in Ajdo Novak. Hočevarjevi sta z drugim časom tako pripadla še naslova državne prvakinje med mlajšimi članicami in mladinkami.

Med kajakaši si je naslov državnega prvaka priveslal Žan Jakše, ki je tako osvojil tudi naslov med mlajšimi člani. Drugi je bil Peter Kauzer, tretji pa Niko Testen, sicer drugi med mlajšimi člani.

Med kanuistkami je naslov državne prvakinje pripadel Alji Kozorog, druga je bila Hočevarjeva, tretja pa Lea Novak. Najhitrejši med kanuisti je bil Anže Berčič, do srebrne kolajne je priveslal Luka Božič, do bronaste pa Benjamin Savšek

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija