DRŽAVA O RAZVOJU ADRIE ANKARAN: Gradnja novega hotela odvisna od dialoga z občino

Ankaran

Na današnjem obisku Adrie Ankaran je gospodarski minister Zdravko Počivalšek izrazil podporo razvojnim načrtom, ki jih je predstavilo vodstvo družbe. Turizem je strateška panoga za katero je vlada sprejela vrsto ukrepov, ki bodo omogočili nadaljnji napredek te gospodarske dejavnosti, ki si v prihodnjih letih lahko obeta izjemen potencial rasti.

“Prijetno so me presenetili rezultati družbe in napredek zadnjih let,” je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek in dodal, da bo vlada po svojih močeh pomagala pri realizaciji razvojnih načrtov. “Gre za izjemen potencial, ki ni pomemben samo za lokalno okolje, temveč tudi za državo.”

Adria Ankaran je primer dobre prakse, ki kaže, da je lahko tudi država uspešen lastnik gospodarskih družb. Potem ko je v zadnjih letih podjetje finančno in poslovno sanirano, mu dobiček in denarni tok omogočata izvedbo ambicioznih razvojnih načrtov, ki bi pomembno dvignili kakovost tega turističnega resorta in celotnega lokalnega okolja. Podjetje je še leta 2010 imelo več kot milijon evrov izgube, sedaj pa že pet let posluje z dobičkom.

Obnova že to zimo

Pri snovanju načrtov je podjetje razvoj turističnega resorta umestilo v celovit okvir prostorskega in turističnega razvoja občine Ankaran. Podjetje tudi sicer posluje v sožitju z lokalnim okoljem, tako glede izbire poslovnih partnerjev kot tudi sodelovanja z lokalnimi društvi. Tudi pri izvedbi razvojnih načrtov bo seveda bistveno sodelovanje z lokalno skupnostjo, v kateri je Adria Ankaran sicer ena najpomembnejših gospodarskih družb, so danes sporočili iz Adrie. 

Prva vlaganja bo družba izvedla že to zimo, ko načrtuje obnovo depandans na severozahodni strani resorta, ki več ne ustrezajo današnjim standardom turizma in se zato trenutno ne uporabljajo. Z obnovo teh objektov bo družba na nekaj več kot tisoč kvadratnih metrov površine uredila 24 štirizvezdičnih nastanitvenih enot, od tega 20 dvoposteljnih sob z dodatnima ležiščema ter štiri suite višjega standarda. Poleg novih kapacitet bo obnova pomembno prispevala tudi k siceršnjemu videzu celotnega resorta, ki ga ti objekti sedaj kazijo.

Ker je občina Ankaran z odlokom o začasnih ukrepih zavarovanja prostora zaustavila vse nove investicije v kraju, je izvedba ostalih načrtov, med katerimi je tudi izgradnja novega hotela, odvisna od prihodnjega dialoga z občinskim vodstvom. Vodstvo podjetja bo v kratkem javnosti predstavilo celotno zasnovo razvojnih načrtov ter njihovo vključenost v celovit prostorski in gospodarski razvoj kraja kot zelene in turistične občine.

Deli novico:

Tomi |  09 .12. 2017 ob  20: 43
Nekaj tukaj ne štima. Občina Ankaran želi imeti zeleno občino in je prav, ni pa prav da ovira razvoj podjetja ( katerih ja v Ankaranu malo skoraj nič). Lahko se tako obnaša ker njeni prebivalci delajo v drugih občinah, davki pa prihajajo v Ankaransko občino. Ni prav da se dovoljuje širjenje Luke proti Ankaranu, ja pač denar je svetu vladar.
@Adria Ankaran |  09 .12. 2017 ob  11: 32
kaj pa ti je naredila Adria? Mogoče te ni pustila razgrajati? Ali pa se tvoj kuža ni smel pokakat pod vsakim drevesom ?
LUKA |  09 .12. 2017 ob  10: 44
ODLOCITE SE ALI TURIZEM ALI LUKA KOPER. NEMORETE DOVOLIT SIRENJE LUKE KOPER IN NA DRUGI STRANI ZRAVEN SIRIT TURIZEM. PA TUDI NAROCITE CISCENJE MULJ OD LUKE PA VSE DO DEBELEG RTICA IN IZOLE, CE MISLITE IMETI TURIZEM. SAMO LAJETE IN KRADETE.
Keš |  09 .12. 2017 ob  03: 36
Kdo jim bo dal pa keš za obnovo?
Anti Adria |  08 .12. 2017 ob  23: 35
Adrijo bi moral nagnati iz An, ker ne spoštuje lokalno prebivalstvo!
STARA ŠIŠA |  08 .12. 2017 ob  20: 30
g.REŠEK JE CAR....POVEDO FANTJE(VRTNARJI) IZ ADRIJE
Pohvalno |  08 .12. 2017 ob  19: 11
toda čim to hvalijo iz vlade se takoj vidi ,da hočejo nekaj od tega,namesto ,da ima korist lokalna skupnost.
pravilno  |  08 .12. 2017 ob  18: 36
-3
Obala za turizem !
Lepi spomini, ko |  08 .12. 2017 ob  16: 51
Ko je v Adrii bil disko Adria v sedanjem bowlingu, će še kaj dela. Pa disko Raptus dol v taverni. Ne veste kaj ste zamudili. Živi raj. A je vse tam zdaj to pozabljeno zaradi skupinske demence povzročene zaradi predoziranja alkohola in trdih drog. Pa By-night zraven. My Sharona. Škoda, da ni bilo seksi žensk. Mogoče zaradi tega je tako uspevalo
Zorro |  08 .12. 2017 ob  15: 58
Spet nas bodo novodobni fašisti iz celine nategnili.