DRUŽINSKI NAPAD NA PRIMORSKA POLICISTA: Policistko zagrabil za lase in vlekel po tleh, policista brcnil v glavo; vpleteni tudi žena in mati

Kronika

Ilirskobistriški policisti bodo ovadili 44-letnega moškega, njegovo ženo in mamo zaradi napada na policiste oz. pomoči pri tem. Napad se je zgodil po tem, ko sta policista v noči na soboto med kontrolo prometa ustavila 35-letna domačinko zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola. Ženska se z rezultatom alkotesta ni strinjala in sledil je zaplet.

Fotografija je simbolična. 

Kot so dogajanje povzeli na Policijski upravi (PU) Koper, so v soboto okoli ene ure zjutraj policisti v Ilirski Bistrici ustavili 35-letni domačinko za volanom avtomobila ter z alkotestom testirali, ali vozi pod vplivom alkohola. Med tem se je jen 44-letni mož nedostojno vedel do policistov, kričal in grozil. Ker se ženska ni strinjala z rezultatom alkotesta, so jo odpeljali na pregled v zdravstveni dom, njen mož pa je odšel domov.

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali domov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik stopil k policijskemu vozilu, nenadoma odprl vrata in pričel pretepati policista. Njegova kolegica je stopila iz vozila, da bi sodelavcu pomagala. Tedaj pa sta pristopili še žena in mati nasilneža in policistki preprečevali, da bi prišla do napadalca. Policistka je zato zoper moškega uporabila plinski razpršilec, so pojasnili na PU Koper. Tedaj se je napadalec lotil še policistke, jo zagrabil za lase ter vlekel po tleh. Ko je opazil, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše. Policist je stopil za njim, nasilnež pa ga je tedaj brcnil v glavo in ga poškodoval.

Policista sta po vsem tem zapustila kraj dogajanja in poiskala zdravniško pomoč v zdravstvenem domu, so še zapisali na policiji. Kriminalisti bodo 44-letnega nasilneža ovadili za kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Čaka ga tudi globa zaradi neprimernega obnašanja do policistov med kontrolo prometa.

Njegovo ženo ter mamo, ki sta se vmešali v postopek in z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa čaka kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  12 .02. 2019 ob  16: 21
-2
Že na tej fotografiji se vidi, kako policsta malomarno opravljata postopek (en stoji pred vrati ustavljenega vozila, drugi zre v svetlo prihodnost). V Ilirski Bistrici ni bilo dosti bolje. Kaj imata za vozit storilko prekrška domov? Tudi to plačujemo davkoplačevalci. In trije zadetki ne bi smeli dvema policistoma (pa če ima policistka med službo še tako pripravne lase za vleč) preprečit uradnih dejanj, oziroma bi se morala obranit napada, ne pa da zbežita.
galeb |  12 .02. 2019 ob  11: 54
Ta družina cela rabi eno krepko streznitev. Pacienti. In da se ti spravi nad žensko.... Revež od dedca!
Bobi |  12 .02. 2019 ob  08: 20
-4
Sramota za policijo
Komentar |  11 .02. 2019 ob  21: 27
11
Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali domov jQuery112308455338708541458_1549916764521???? OD kdaj pa so policaji še taxisti ?
Eho |  11 .02. 2019 ob  18: 48
36

Stara dobra milica vrni se........Zaradi takih čudakov, ki se spravljajo nad policiste, na koncu vsi trpimo. Zaradi takih nestrpnežev bodo policisti počasi začeli čudno gledat tudi normalne civile.
Prognostik |  11 .02. 2019 ob  16: 41
-22
Je moglo bit veselo, kaj nisem bil tam da se rolam po tleh.