SO DRUŽINSKO TRAGEDIJO KONČALI POLICISTI? Strelski obračun z osumljencem, nato zagledali truplo v reki (VIDEO)

Kronika

Žrtev sinočnjega uboja na Hrvaškem, o katerem smo danes že poročali, naj bi bil znani vinkovški podjetnik. Življenje naj bi mu vzel najmlajši sin, ki naj bi po prvih informacijah storil samomor, a na plan prihajajo nove podrobnosti. 

Kot smo že poročali, so bili policisti sinoči ob 22.40 obveščeni o streljanju v mestu. Na kraju so našli truplo moškega, neuradno pa naj bi šlo za uboj znanega lokalnega podjetnika A. P., ki je oče treh sinovUstrelil ga je najmlajši sin in po nekaterih informacijah, ki so prišle v javnost, naj bi uboj očeta načrtoval. Potem, ko ga je ustrelil, je pobegnil s kraja.

Včeraj zvečer ob 22.39 je vukovarsko-srijemska policijska uprava prejela prijavo 37-letnika, da je bil v Ulici D. Žanića-Karle ubit član njegove družine. Prijavitelj je tudi navedel, da je drug družinski član njemu in njegovi družini grozil s smrtjo, poročajo hrvaški mediji.

Policisti so odšli na kraj prijave, kjer so ob 22.42 na pešpoti našli truplo 63-letnega moškega, storilec pa je s kraja pobegnil, so sporočili policisti.

Strava u Vinkovcima, dvoje mrtvih u pucnjavi: 'Šetao sam psa. Rekli su mi da se odmah vratim u kuću'

Strava u Vinkovcima, dvoje mrtvih u pucnjavi: 'Šetao sam psa. Rekli su mi da se odmah vratim u kuću' Reporterka: Danijela Mikola

Objavil/a 24sata dne Sreda, 29. marec 2023

V več poznejših prijavah policiji je 37-letnik poročal, da je v njegovo hišo vlomil član njegove družine, ki mu je grozil s smrtjo. Ko ga ni našel, pa se je odpeljal z osebnim avtomobilom. Pri tem je prijavitelj posredoval znamko in registrsko številko vozila, kar je bilo v veliko pomoč policistom, da so začeli ciljno iskati storilca in zaprli širše območje kraja dogodka.

Kasneje je policijska patrulja v Ulici Matije Gupca v Vinkovcih opazila iskano vozilo in ga začela zasledovati. Ko je voznik opazil policijsko vozilo, je začel bežati. Med begom je z vozilom trčil v kovinski drog in ga tako onesposobil za nadaljnjo vožnjo, zato je vozilo zapustil in začel teči proti reki Bosut, kjer se je skril v visoko rastlinje.

Policisti so ga pozivali, naj se mirno preda, vendar je osumljeni najprej začel groziti s samomorom, nato pa začel streljati v smeri policistov, ki so nato v skladu z določili zakona v zrak izstrelil več opozorilnih strelov.

Osumljenec je kljub temu nadaljeval s streljanjem na policiste, ki so zaradi zaščite lastnega življenja zoper njega uporabili strelno orožje, potem ko je bil na to opozorjen v skladu z zakonskimi določili, so sporočili z vukovarsko-srijemske policijske uprave.

Osumljenec je nato vstopil v reko in ponovno izrazi svojo namero, da bo naredil samomor, pri tem pa še vedno streljal na policiste, ki so se tudi odzvali s streljanjem.

Po prekinitvi streljanja med osumljencem in policisti so policisti zagledali truplo osebe, ki plava v reki.

Na kraj so prišli gasilci, ki so truplo potegnili iz reke. Preiskava še poteka, odrejena je bila tudi obdukcija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija