DRUŽINSKA TRAGEDIJA PRETRESLA TORINO: Oče ustrelil sina, pred tem pa na Facebooku objavil poslovilno pismo

Kronika

V Torinu se je danes ponoči zgodila družinska tragedija. 47-letni Claudio Baima Poma je najprej ustrelil svojega 11-letnega sina, nato pa je z istim orožjem sodil še sebi. Po prvih podatkih naj bi 47-letnik trpel za depresijo.

Na kraj dogodka so okoli 2. ure zjutraj prišli karabinjerji in reševalci, ki pa so lahko le potrdili smrt očeta in sina. Alarm je sprožila prijateljica Claudia Baima Pome, ki je družbenem omrežju Facebook zasledila poslovilno sporočilo.

47-letnika so s strelno rano v glavi našli mrtvega na postelji v otroški sobi, poleg njega je ležal 11-letni sin, ki ga je oče ustrelil v srce, piše portal Torino Today.

"Od sedaj dalje boš lahko sama uživala v svojem življenju, Iris," je zapisal v dolgem poslovilnem pismu nekdanji partnerki, ki ga je na Facebooku objavil tik pred tragedijo. Od nekdanje partnerke se je ločil februarja 2019, po 12 letih razmerja. Sina naj bi ubil iz maščevanja, piše torinski portal.

47-letnik naj bi, kot je zapisal sam, zapadel v depresijo zaradi težav z nogami. "Utrujen sem, imam uničen razum," je priznal. Nekaj besed je namenil tudi sinu in zapisal, da ne more biti brez njega: "Odpotovala bova na dolgo potovanje, kjer naju ne bo mogel nihče ločiti. Daleč od vseh, daleč od bolečine."


Kam po pomoč?

Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

Pomoč v stiski:

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)

116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)

116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)

031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

Živ? Živ! – zivziv.si

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boris |  21 .09. 2020 ob  17: 49
Tragično. Pri nas bi pomagale tovarišice na CSD.
ZAGOTOVO!