DRUŠTVO POSLOVNIH ŽENSK FAM V MONTINJANU: Članice so obiskale kmetijo Bio Vina Montis & Eko Laura (FOTO)

Koper

Članice Društva poslovnih žensk FAM, po dostopnih podatkih najstarejšega ženskega poslovnega društva pri nas, ki deluje od leta 1996 in ima več kot 110 članic, so za prvo popočitniško srečanje izbrale Montinjan in obiskale družinsko ekološko vinogradniško – oljkarsko kmetijo Bio Vina Montis & Eko Laura.

V izjemnem okolju s čudovitim pogledom na slovensko morje in v domačem gostoljubju ustvarjalk vina Laure in Elizabet, so preizkušale nedavno nagrajena ekološka vina, med njimi malvazijo, nagrajeno z zlato medaljo na Festivalu malvazije 2022 v Portorožu in refošk, ki se ponaša z zlato medaljo letošnjega sejma Vino Slovenija v Gornji Radgoni.

Prisluhnile so poslovnim nasvetom podjetnice ličenja Barbare Husu, posebno zanimanje pa so namenile Larisi Štoka, bolj znani kot Palčica Pomagalčica. Larisa je sicer učiteljica razrednega pouka na OŠ Antona Ukmarja v Kopru, ki se je s humanitarnim  društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki čez noč znašla v soju žarometov zaradi zgodbe dečka Krisa, ki je pred leti tako hitro in uspešno povezal Slovenijo.

Danes društvo pomaga številnim otrokom, ob tem pa Larisa uspešno in vztrajno ustvarja okolje, v katerem živijo zaupanje, srčnost in sočutje. Skupaj tako prižigamo iskrice sreče v očeh otrok, rišemo zdrave nasmehe na njihove obraze in jim podarjamo prijaznejši jutri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija