DRUGI ALTROKE ISTRA GOURMET FESTIVAL NA "VIŠTI": Marezige bodo v središču kulinaričnega razvajanja

Koper

Priljubljena kulinarična tržnica, ki je pretekli mesec poskrbela za uvod v letošnjo sezono, se konec junija seli v Marezige. Še nekaj dni vas loči od drugega letošnjega Altroke Istra Gourmet Festivala. Poletje se je uradno začelo in kulinarično druženje bo odlična priložnost za praznovanje. Po čudovitem uvodu konec maja na posestvu Santomas se junijski festival seli na eno izmed najbolj priljubljenih lokacij na naši destinaciji. V četrtek, 29. junija, bo med 17.00 in 24.00, prizorišče festivala razgledna ploščad v Marezigah.

Marezige so festival gostile že leta 2021

Za kulinarično razvajanje bodo na drugem letošnjem dogodku poskrbeli ponudniki hrane, ki bodo lokalne sestavine povezali v okusne mesne, morske in zelenjavne jedi. Tradicionalnim in modernim receptom bo vsekakor skupen istrski značaj. Osvežiti se bo mogoče z belimi in rdečimi istrskimi vini, lokalno pridelanim pivom, likerji in drugimi osvežilnimi napitki.

Obiskovalci se bodo okrepčali z odličnim istrskim pršutom, sirom in domačim kruhom, taljato ali karpačom tune s tartufi, fuži s tartufi, istrsko pico, pedoči na buzaro, tortelini, istrskimi panini, istrskimi takosi, domačimi štruklji, sladkimi miškami in hroštoli.

Okusne in sveže pripravljene jedi iz lokalnih sestavin

Nazdravili boste na edinstvenem razgledu

Glasbeno spremljavo na dogodku bodo ustvarjali Gedore, poseben prispevek pa bo dodal Marino Kranjac, istrski ljudski godec, glasbenik in multi-instrumentalist. Za obiskovalce bo pripravil delavnico "Piskaj in muči", v okviru katere bo predstavil izdelavo istrskega ljudskega glasbila iz trstike. Otroci in njihovi starši ter ostali navdušenci si bodo lahko izdelali čisto svojo nunalco ali nonolo, po koncu delavnice pa bodo vsi skupaj na inštrument tudi zaigrali in se obenem tudi zabavali.

Brezplačno in brezskrbno bo tudi tokrat obiskovalce na prizorišče festivala odpeljal rdeči vinski Altroke Bus. S postajališča pri Atlantidi v Kopru bo odpeljal ob polni uri med 17.00 in 21.00, in se med 19.30 in 24.30 na eno uro vračal nazaj.

Altroke Istra Gourmet Festival se bo julija nadaljeval v Dekanih, avgusta se bo preselil v Boršt, septembra pa se bo zaključil v Kopru.

Foto: Jakob Bužan

#visitkoper #ifeelsLOVEnia #LoveIstria

Deli novico: