DRUGEGA OSUMLJENCA ZA ŠTIRIKRATNI UMOR V TEKAČEVEM IZDALA KAPA: 56-letnik naj bi živel na enem od hrvaških otokov

Kronika

Poročali smo že, da je policija vložila novo kazensko ovadbo za štirikratni umor v Tekačevem leta 1997 in da je poleg Kristijana Kamenika po 25 letih osumljen še hrvaški državljan. Celjsko tožilstvo je na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper zdaj 56-letnega Hrvata Mladena Fabijanića, ki so ga policisti odkrili s pomočjo genetskega materiala na maskirni kapi, ki je bila najdena na kraju zločina, poroča 24ur.

Fotografija je simbolična.

Šlo naj bi za hrvaškega državljana, ki naj bi imel po neuradnih podatkih bivališče na enem od hrvaških otokov. V preteklosti naj bi bil že večkrat obravnavan in tudi obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim zaradi ropa.

Njegove sledi so našli na maskirni kapi, ki je bila narejena iz rokava puloverja in najdena v neposredni bližini štirikratnega umora na naslovu Tekačevo 9, marca 1997. Sledi so odkrili s ponovljeno analizo in uporabo sodobnejših analiz bioloških sledi. Profile DNK so izmenjali s hrvaškimi kolegi in ugotovili, da se DNK-profil sledi z maskirne kape ujema z DNK-profilom obravnavane osebe.

Hiša groze v Tekačevem.

Zoper 56-letnika so uvedli predkazenski postopek, opravili na njegovem domu hišno preiskavo in ga zaslišali. S tem pa je pretrgan tudi zastaralni rok, zato so lahko vložil zahtevo za preiskavo. Po 25 letih se bo Kameniku za enega najhujših zločinov v zgodovini Slovenije na zatožni klopi pridružil še en osumljenec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Matija |  22 .12. 2022 ob  00: 01
itak. Po 25 letih so našli DNK. Ne jebat. Kamenik ni imel tu nič zraven. Te ljudi so pobili UDBAŠI, ki so takrat na velko švercali čez mejo, stari pa ni znal jezika držat za zobmi.