DRUGA PLAT SOBOTNEGA PRETEPA V LUCIJI: "Prvi je napadel 67-letni domačin, 16-letnik se je le branil"

Kronika

Kot smo poročali včeraj, je v soboto zvečer v Luciji prišlo do pretepa med domačinoma. S Policijske uprave Koper so sporočili, da je v pretepu 16-letnik v glavo večkrat udaril 67-letnika in ga huje poškodoval. A zgodba naj bi bila povsem drugačna, pravijo očividci. Prvi naj bi napadel starejši moški, mladenič pa naj bi se le branil.

Pod novico o sobotnem pretepu v Luciji so se zgrnili komentarji, ki so predvsem obsojali početje mladega fanta. Nekateri med njimi so bili še posebej strogi: 16-letnika so pošiljali v popravni dom, krivdo pripisovali njegovi družini in predlagali, da ji na dom pošljejo socialno službo, za poškodovanega gospoda pa, da naj s tožbo izterja 'mastne denarce'.

Medtem pa očividci podajajo povsem drugačno plat sobotnega dogodka. Na nas se je obrnila ena izmed očividk – podobne opise pretepa pa je možno zaslediti tudi med komentarji – in nam pojasnila, kaj naj bi se v resnici zgodilo.

Prvi naj bi napadel starejši moški, ki naj bi bil pod vplivom alkohola. "Fant se je s punco na skuterju vozil mimo avtobusne postaje pri TPC-ju v Luciji, kjer je prehitel pred seboj vozečega 67-letnika na motorju, in parkiral pred Rok Barom. V tistem trenutku je starejši gospod pričel grdo preklinjati in zmerjati mladega voznika ter ga udaril. Fant je celo padel v nezavest. Ko se je zavedel, se je seveda pričel braniti," nam je pojasnila očividka. Med pretepom naj bi na kraj dogodka prišel tudi mladoletnikov oče, prisotnih pa je bilo več prič, mimoidočih in obiskovalcev bližnjih lokalov.

Medtem ko je poročilo koprskih policistov omenjalo le poškodbe 67-letnega moškega, naj bi, po navedbah priče, pomoč v bolnišnici moral poiskati tudi 16-letnik. "Ni se lepo pretepati, a fant se je le branil. Ne glede na to, koliko je napadalec star, se mu najbrž nihče ne bi pustil kar tako pretepati," je še zaključila očividka.

Deli novico:

Eho |  12 .06. 2018 ob  22: 55
Škodljiva čustva nas zavajajo, sicer na prvi pogled nas zadovoljijo, v resnici pa seveda ne. Škodljiva čustva nastopijo pod krinko zaščitnika, ki nas naj bi navdajala s pogumom in močjo, vendar vemo dobro, da je ta energija v bistvu slepa. Odločitve, ki jih sprejemamo v takih trenutkih kasneje pogosto obžalujemo. V šolah bi pod nujno morali začeti poučevati teoretično in praktično duhovnost namreč brez vrlin ne bo šlo. Vrline so nedvomno dragocenejše od učenosti.

Dobro srce, ki je plod vrlin, je samo po sebi veliko dobro za človeštvo, za golo znanje to ne velja. Če bi tudi starec in tudi mulac bili pravilno usmerjani, zagotovo do tega ne bi prišlo.
:-o |  12 .06. 2018 ob  22: 36
16 let in ima punco?
* |  12 .06. 2018 ob  20: 00
Zapret v sobico oba skupaj in prisluškovat.
Ibro |  12 .06. 2018 ob  18: 29
Ostal boš nepomemben,kot vedno.
Haha |  12 .06. 2018 ob  15: 08
@Haha ob 14:44: Dobro si argumentiral. Kaj že? Aha to, da meriš velikost svojih jajc z metodo "anonimnega komentiranja prek spleta na prvo žogo". Kot oseba ki si želi boljšo družbo skozi rast posameznika ti svetujem, da v življenju ne delaš zaključkov iz vsakih podatkov. Najprej se moraš vprašati ali veš dovolj da si ustvariš zaključek? Nato se moraš vprašati iz kakih virov so tej podatki (Fake News pa take fore), torej ali so verodostojni. Ne, ne zbiram lajkov, ne zbiram "upvote-ov", in podobnih reči saj to ne prispeva k mojemu egu in tako nisem komentiral na prvotno objavo saj se mi je zdelo zaman. Čredni nagon komentarjev na tem portalu je pač močan in ko začnete z gorjačami klicat pravico se sam tega ne udeležim. Tokrat sem imel srečo in sem bil med prvimi v vrsti za javno anonimno komentiranje in sem želel pohvaliti portal ki z objavo izobražuje svoje sledilce in zveste komentatorje. Poleg tega sem začel še razpravljati o tej temi in glede na to da si ti pred svojo objavo vsaj 5-10 sekund razmišljal o tej temi je že napredek, čeprav se ne strinjava ampak po slednjem nimam potrebe.
Bok |  12 .06. 2018 ob  14: 57
odpusti mu saj ne ve,kaj piše.
@Haha |  12 .06. 2018 ob  14: 44
-1
Kolk si ti pameten! Pa si sam kaj komentiral k tej prvotni novici? Ali si samo počakal na drugo plat medalje, da se zdaj lahko pametno norčuješ iz tistih, ki so imeli več ja-c kot ti in so upali povedati svoje mnenje? Vidiš, meni pa se najbolj smeje prav ob takih varno skritih, ki se upajo oglasiti samo takrat, ko vedo, po katerem vetru naj obrnejo svoja jadra.
Se |  12 .06. 2018 ob  14: 39
Pravi,fant je bil v nezavesti in starejši vinjen gospod je čakal,da se prebudi in je tepel fanta naprej,čudno da tista,ki je vas poklicala,da ni fant kriv,da se je samo branil zakaj ni še policije poklicala? Čudno v vsej tej zgodbi mi je pa to,da se nekdo pripelje mimo in te,kar brez razloga kresne po glavi? ne bi rekel,da bo to držalo.Pa,da ne bo pomote,nobenega ne zagovarjam.
Balkan party |  12 .06. 2018 ob  13: 28
nuff said. Pa še to preveč.
sem |  12 .06. 2018 ob  12: 59
rekel stari prdci si dovolijo preveč
@ Haha |  12 .06. 2018 ob  12: 25
tvoj nivo je pa zavidanja vreden!
@Justino  |  12 .06. 2018 ob  12: 14
15
si morda pomislil, da je bil ta 67 letnik nekoč morda sam 16 letni pretepač? Po vsem sodeč je bilo verjetno ravno tako. Starost iz gnojev ne naredi dobrih ljudi.
1