DROBCE BANKOMATA JE PO RAZSTRELITVI ODNESLO 30 METROV DALEČ: Tatovi odnesli vse kasete z denarjem (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policisti so bili ob 4. uri zjutraj obveščeni o močni eksploziji pri bankomatu v Divači. Pri tem se je sprožilo več alarmov. Na kraj so bile takoj napotene policijske patrulje. V eksploziji ni bil nihče poškodovan. Policisti pozivajo vse, ki so opazili sumljiva vozila ali osebe, naj jim to čim prej sporočijo na telefonsko številko 113 ali 080 1200.

Kot je danes pojasnil Dean Jurič, vodja sektorja kriminalistišne policije na PU Koper, so jih o dogodku zgodaj zjutraj obvestili občani, ki so poklicali na regijski center za obveščanje in povedali, da se je na območju Divače zaslišala močnejša eksplozija. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Na kraj je bila napotena tudi ogledna skupina, ogled kraja pa se je zaključil šele popoldne.

Ogled kraja je potrdil, da je bil dejansko razstreljen bankomat z namenom, da neznanci pridejo do kaset z denarjem. Preiskava se nadaljuje, je povedal Jurič, osumljenci za enkrat niso znani. Dogodek preiskujejo kot kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Kasete z denarjem so neznanci odnesli, a policisti nimajo še podatkov, koliko kaset je bilo odnešenih iz bankomata niti koliko denarja je bilo v njih.

Vse, predvsem pa stanovalce Divače in okolice, policisti pozivajo, da na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 sporočijo vse, kar so zaznali preteklo noč in bi lahko bilo povezano s konkretno eksplozijo. "Predvsem prosimo za podatke o opaženih sumljivih vozilih in osebah," so zapisali policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  17 .04. 2019 ob  05: 58
Prvi primer razstrelistve bankomata je regional objavil pred enim letom kjer je bil tudi posnetek videokamer,nekje na hrvaskem se mi zdi.
Ker vcasih bleknem kaksno sarkasticno sem v hecu opozoril da naj mediji ne objavljajo podobnih vsebin ker lahko se komu pride na misel in dobi svojo idejo.
Takrat je bila eksplozija bolj svoh po teh slikah pa je videt da manjka polovica banke.
Zdej al so tatovi eksperimentirali doma kolko ga je potrebno dat al so se ucili iz prejsnjih napak?!
Ali postajajo boljsi?
Bil je francoz ki je spizdu cel vlak...to je nekaj! :-D