DRAMATIČNO REŠEVANJE IZ GOREČE HIŠE V PIRANU: Gasilec in sedem stanovalcev odpeljanih v SB Izola (FOTO, VIDEO)

Kronika

Ob 16.20 je v središču Pirana, v drugem nadstropju večstanovanjske hiše nad gostilno Delfin izbruhnil obsežen požar. Sedem stanovalcev, ki so jih gasilci rešili iz stavbe, je bilo odpeljanih v izolsko bolnišnico. V bolnišnico so odpeljali tudi gasilca, ki je med gašenjem požara doživel temperaturni šok.

Po do sedaj znanih podatkih je zagorelo v stanovanju v drugem nadstropju, kjer je bila mama z dvema otrokoma. Ostali so ujeti, nato pa se jim je uspelo skupaj s še tremi sosedi umakniti v najvišje nadstropje, od koder so jih rešili gasilci.

Požar je pogašen, ni pa še lokaliziran. Na kraju so posredovali gasilci iz Sečovelj in Pirana ter poklicni koprski gasilci. Skupaj jih je pomagalo reševati in gasiti 40.

Najprej so rešili stanovalce. Nekaj naj bi se jih zaprlo v toaletni prostor. Reševali so tudi s strehe. V izolsko bolnišnico so odpeljali sedem stanovalcev, nihče naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. V bolnišnici je tudi gasilec, ki je doživel temperaturni šok.

Kot so sporočili s piranske občine, bodo stanovalcem, ki jim je ogenj uničil dom, zagotovili bivanje v portoroškem Boutique hotelu. Na kraj požara sta prišla tudi piranski župan Đenio Zadković in podžupan Karel Radovac.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  13 .12. 2020 ob  14: 48
vzrok požara pa je...jQuery1123026118601999157587_1607867230385?
SudoMaGodo |  11 .12. 2020 ob  08: 07
Če z "ni pa še lokaliziran" hočete povedati, da niso še našli vzrokov, oziroma točke kjer se je požar začel vam moram povedati, da se to sploh ne razume...