DRAMATIČEN TRK 17-LETNE DIRKAČICE: V nesreči utrpela zlom hrbtenice (VIDEO)

Svet

Na dirki formule 3 za veliko nagrado Macaoja je hudo nesrečo doživela 17-letna nemška dirkačica Sophia Flörsch. Njen dirkalnik je zletel s steze in končal izven dirkališča v ograji. Flörschova je sama sporočila, da jo v ponedeljek čaka operacija. Ob nesreči so se poškodovali še japonski dirkač Sho Tsuboi, dva fotografa in varnostnik.

"Vsi so bili pri zavesti, ko smo jih odpeljali v bolnišnico. So v zdravniških rokah. Nove informacije bomo posredovali takoj, ko jih dobimo," je sporočil organizacijski odbor dirke.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je Nemka v bolnišnico prišla v stabilnem stanju, Flörscheva pa je tudi sama prek družbenega omrežja pomirila zaskrbljene navijače. "Vsem bi rada sporočila, da sem dobro, jutri zjutraj me čaka operacija. Hvala vsem za sporočila podpore. Kmalu se oglasim."

Na dirkališču v Macaoju so v zadnjih letih umrli vsaj trije dirkači. Lani je življenje ob trku izgubil Britanec Daniel Hegarty, leta 2012 pa Portugalec Luis Carreira in Phillip Yau iz Hongkonga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bi se  |  21 .11. 2018 ob  08: 24
rajši kuhanja učila!
murje |  19 .11. 2018 ob  09: 49
Dirkalnik Sophie Flörsch je prej trčil v dirkalnik Jehana Daruvale in jo je potem dobesedno katapultiralo preko drugega dirkača Sho Tsuboi in preko visoke varnostne ograje in je z vso silo priletela v ograjeno strukturo TV stolpa. Hitrost trka in sama dinamika je impresionantna, saj si tudi organizatorji sami nso mogli zamisliti takšnega scenarija. Podobni scenariji so se odvijali že leta 1982, na treningih za GP Belgije, ko se je Ferrari Gillesa Villeneuva dotaknil dirkalnika prepočasnega Jochena Massa in ga je katapultiralo v ograjo, kjer je žalostno preminul. Takšno dinamiko nesreč ponavadi videvamo na dirkah v ZDA v seriji Indy, saj je bilo zaradi visokih hitrosti in trkov v ogrado ter kasneje v mrežo, mnogo dirkačev mrtvih, veliko poškodovanih pa tudi med gledalci na progo.
Vse poškodovanim na dirki v Macau, posebej Sophii Flörsch želim hitro in uspešno rehabilitacijo.
Športnik |  18 .11. 2018 ob  22: 29
Srečno deklica.