DRAMA V SREDIŠČU KOPRA: Valjal se je po tleh in nadlegoval mimoidoče

Kronika

V petek zvečer je na Čevljarski v Kopru moški kričal in se valjal po tleh ter nadlegoval mimoidoče. 33-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi s početjem ni prenehal niti po prihodu policistov, zato so ga pridržali.

Prav tako v petek zvečer so policisti v Izoli ustavili 47-letnika, ki je vozil avtomobil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Na območju PU Koper so minuli konec tedna policisti posredovali v 140 primerih, na številko 113 so prejeli 421 klicev. Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. Obravnavali so še tri vlome in 11 tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v 15 primerih ter obravnavali 109 nezakonitih prehodov državne meje.

V soboto so bili na pohodu vlomilci in tatovi. V Izoli je nekdo vlomil v tri kleti na Južni cesti. Iz prve kleti je odnesel kolo znamke Head, pet parov smuči in kovček z ročnim orodjem v skupni vrednosti 2.000 evrov. Iz druge kleti je ukradel zložljivo električno kolo s-bike, vredno 700 evrov. Iz tretje kleti pa je ukradel kolo znamke Kilimanjaro, vredno 300 evrov. Vlomljeno je bilo v še dve kleti, ni pa še znano, ali je bilo tudi kaj ukradenega.

V vasi Filipčje brdo je vlomilec iz hiše odnesel zlatnino. Na Grintovcu je vlomilec iz lesene barake ukradel motorno žago Stih in električno orodje. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

V eni od koprskih trgovin so zalotili pri kraji 44-letnika in ga zadržali do prihoda policistov. Ker je bil moški agresiven do zaposlenega in tudi do policistov, so ga pridržali. Izdan mu je bil plačilni nalog. V eni od postojnskih trgovin pa so zalotili pri kraji 37-letnega Hrvata, ki je ukradene predmete vrnil, trgovsko podjetje pa se ni odločilo za pregon.

V Izoli so iz odklenjene kleti ukradli mobilno klimatsko napravo, električni stroj za poliranje, pralnik Kercher, dve majhni kolesi in različno orodje. Škode je za 1.000 evrov.

V Štanjelu je nekdo vlomil v hišo, jo premetal in pregledal, lastniki pa še ugotavljajo, ali je tudi kaj odnesel.

Včeraj ob 1.20 so policisti v Postojni odredili alkotest 42-letnemu vozniku avtomobila, ki je pokazal 0,84 mg/l alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled v ZD Postojna.

Ob 2.45 so policisti dobili obvestilo, da med vožnjo skozi predor Markovec vozilo močno vijuga. Policisti so voznika izsledili in ustavili, alkotest je pokazal 0,58 mg/l alkohola. Tudi on se ni strinjal z rezultatom, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v SB Izola, ki ga je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje.

Iz hladilnika ene od piranskih restavracij je nekdo ukradel alkoholne pijače višjega cenovnega razreda in oškodoval podjetje za 1.500 evrov.

Ob 15.40 pa so policisti v Portorožu ustavili voznika skuterja Yamaha (do 25 km/h), ki se je pripeljal mimo merilne naprave z 51 km/h. Eno uro zatem so v Luciji ustavili še enega voznika skuterja Sym (do 25 km/h), za katerega so prav tako posumili, da je predelan. Za obe vozili so odredili izredni tehnični pregled.

Vas zanima poklic policista?

Za vse, ki so zamudili informativna dneva, na katerih so predstavili poklic policista, so pripravili predstavitev preko zoom aplikacije. Namenjena je dijakom srednjih strokovnih šol in gimnazij ter vsem, ki so eno od teh srednjih šol že končali in jih zanima poklic policista.

Predstavitev bo potekala jutri, 28. februarja, ob 15.00 in 17.00 (dva termina), zoom meeting ID: 837 428 9793, koda za vstop: 044383.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija