DRAMA NA LOŠINJU: Strmoglavilo letalo, dva poškodovana (FOTO)

Kronika

Na hrvaškem otoku Lošinj je danes okoli poldneva strmoglavilo manjše letalo, na katerem so bile štiri osebe, od tega sta dve huje poškodovani. Zasebno letalo je pilotiral državljan Italije, je hrvaško infrastrukturno ministrstvo potrdilo za hrvaški portal Index.

Na mesto nesreče v bližini letališča pri mestu Ćunski so ob strmoglavljenju nemudoma prišli reševalci, policisti in gasilci. Vsi potniki so preživeli, dva sta utrpela lažje poškodbe, huje poškodovana pa so morali iz letala rešiti gasilci.

Letalo ameriškega proizvajalca Piper Aircraft je bilo registrirano v Italiji, ni pa še potrjeno, ali si ga je lastilo podjetje ali oseba. Na mestu nesreče so že inšpektorji, ki ugotavljajo vzrok strmoglavljenja, še piše Index.

Deli novico:

curlo |  10 .08. 2018 ob  10: 37
Hudiča ja, zmeraj več je teh strmoglavljenj, hjaa, tudi zaradi zmeraj gostejšega prometa v zraku. Piper je z modelom 28 v 60-ih letih prejšnjega stoletja izdelal 3 letala, ki so si zelo podobna po karakteristikah...Cherokee, Archer in Warrior. Bazni pogonski agregat je Lycoming 0-320 z variacijami in začetnimi 150 KM, ki pa je pri nekaterih modelih in pri polni obremenitvi dostikrat na meji zmogljivosti pri vzletanju in vzpenjanju , še posebej pri visokih temperaturah. Nekateri modeli imajo spremenljiv kot elise in so zato dosti bolje izkoriščeni in stabilnejši, predvsem v fazah poletanja in pristajanja. Sam sem imel nemalokrat probleme pri polnem letalu in hudi vročini, zato smo zmeraj gledali , da je bilo goriva dovolj le za ruto in tistih 45 minut za alternacije pri možnih nepredvidenih pristankih. Tukaj je verjetno bil že v fazi dolgega finala za stezo 20 in je ponavadi Ćunski obratna točka za to stezo. Ali se je v tej fazi zgodila kakšna tehnična napaka ali kaj drugega ne vem, a občutek imam, da je pilot dobesedno zasilno pristal na vrhovih dreves in grmičevja, ker drugače ne bi bilo preživelih.
Gino |  08 .08. 2018 ob  17: 40
Od kdaj pa tu objavljajo prave fotografije?
zfx |  08 .08. 2018 ob  16: 53
če slika ni simbolična, je razvidna registracija i-vaas, hitri vtipk le-te v google pa da vse konkretne podatke o katerih se v članku sprašujete.
Upam pa da bo vse v redu z ponesrečenimi.