DRAGOCENA PRIDOBITEV ZA NAJMLAJŠE: V Dekanih so odprli nov vrtec (FOTO, VIDEO)

Koper

Koprska občina je v Dekanih odprla novi vrtec, ki stoji ob tamkajšnji osnovni šoli. Ta je z naložbo, vredno nekaj več kot 1,4 milijona evrov, pridobila dva nova oddelka. Novi vrtec ima leseno konstrukcijo in ga bo mogoče še razširiti. Posnetek slavnostne otvoritve si lahko ogledate v spodnjem videu.

Vrtec je zgrajen iz okolju prijaznih materialov, saj je nosilna konstrukcija izvedena iz križno vezanega masivnega lesa, notranje stene učilnic pa imajo vidno strukturo lesa. Sam vrtec je zasnovan tako, da zdaj tvorijo vrtec, šola in uprava z jedilnico ločene celote z osrednjim prostorom, ki je lahko namenjen tako aktivnostim otrok, kakor tudi za srečanja, proslave in za druge dogodke.

 

V novem vrtcu so tri igralnice in dve matični učilnici, športna igralnica, kabinet, sanitarije, dvigalo ter prostori za svetovalno službo, vodjo, ter seveda zbornica. Objekt ima tri ločene vhode, in sicer za vrtec, osnovno šolo ter servisni vhod, z igralnic pa je možen neposredni izhod na pokrito teraso.

Kot pravi ravnateljica Osnovne šole Dekani Eneja Rožanec pobuda za izgradnjo novega vrtca sega že v 80. leta prejšnjega stoletja. Vesela je, da jim je občina prisluhnila, saj je bil stari vrtec v centru vasi dotrajan in ni bil več v skladu z normativi. Novi vrtec bo po besedah ravnateljice omogočal lažji dostop z osebnimi vozili, poleg tega pa bodo otroci lahko opazovali in spremljali šolski okoliš v katerega bodo tudi sami čez leta vključeni.

Koprski župan Boris Popovič je na včerajđnji otvoritvi izrazil prepričanje, da je prav koprska občina “ena redkih, če ne celo edina občina v naši državi, ki se lahko pohvali s tako moderno in nadstandardno infrastrukturo, predvsem pa z odličnimi programi, ki jih finančno ne podpirajo ne samo v mestu, temveč tudi v zaledju.”

Deli novico:

Olga |  11 .10. 2018 ob  17: 50
Je vse prav zgrajeno?