DRAGIĆ POSTAVIL NOV MEJNIK: Vstopnice za njegov košarkarski spektakel pošle v samo 10 minutah

Slovenija

Košarkarski spektakel v Ljubljani ob poslovilni tekmi Gorana Dragića je dobrega pol leta pred dogodkom postavil nove mejnike na spletni platformi za prodajo vstopnic Eventim. Nekaj manj kot 10.000 vstopnic je bilo prodanih v desetih minutah.

Ob začetku prodaje vstopnic, danes ob simbolični uri 12.37, ki predstavlja številke na dresih, ki jih je slovenski zlati kapetan nosil najpogosteje, je bilo na spletni strani Eventima 14.000 uporabnikov. Posameznik je lahko naenkrat kupil največ šest vstopnic po cenah od 35 do 89 evrov.

Vodja organizacijske ekipe podjetja Spontanzo Matej Avanzo je dejal, da je bil naval na vstopnice pričakovan, vseeno pa je tudi njih, tako kot podjetje Eventim, presenetilo tako veliko zanimanje za dogodek 24. avgusta v Stožicah pod imenom Night of the Dragon.

"Zavedamo se, da je brez vstopnic ostalo ogromno ljudi, približno tri četrtine tistih, ki so bili v trenutku začetka prodaje na spletni strani Eventima. Nekaj vstopnic je sicer še ostalo, vendar jih moramo hraniti za udeležene košarkarje, njihove sorodnike in prijatelje, trenerje ter legende, ki bodo sodelovali na spektaklu. Zelo verjetno jih bo nekaj še ostalo in te bomo dali v prodajo avgusta tik pred dogodkom. Ljubitelje košarke bomo pred tem pravočasno obvestili," je dejal Matej Avanzo.

Hkrati je poudaril, da je veliko zanimanje javnosti za nastop največjih zvezdnikov košarke presenetilo tudi podjetje Eventim, ki se je nekaj tednov pripravljalo na prodajo in v to vključilo tudi sodelavce z Eventima Nemčija in Avstrija, kjer so vajeni dogodkov s takim povpraševanjem. "Sporočili so nam, da do približno takega navala pride maksimalno na vsakih nekaj let. Nazadnje je bilo toliko zanimanja za tekmo v organizaciji predsednika Uefe Aleksandra Čeferina za prizadete v avgustovskih poplavah lani v Sloveniji," je dodal Avanzo.

Iz ZDA se je oglasil tudi Goran Dragić. Najprej je na Instagramu objavil zgolj stavek "Rabimo večjo dvorano", nato pa je dodal: "Izjemno sem počaščen in ponosen, da so vstopnice za mojo poslovilno tekmo pošle v tako hitrem času in da je za dogodek Night of the Dragon tako veliko zanimanja. Hvala vsakemu posebej, ki se je odločil za nakup in s tem izkazal tudi svojo dobrodelnost. Hkrati mi je izjemno žal za vse tiste, ki so potrpežljivo čakali na vstopnico, a na koncu ostali praznih rok. Če bi lahko, bi zagotovil mesto prav vsakemu, a bi za to potrebovali pet Stožic ali še več. Dogodka se z vsakim dnem bolj veselim in komaj čakam, da pride 24. avgust."

Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo organizatorji dogodka namenili v dobrodelne namene, in sicer projektu Botrstvo v športu pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje in Fundaciji Goran Dragić.

V organizaciji ZPM Ljubljana Moste - Polje že deluje dobrodelna številka 1919, na kateri je možno z SMS sporočili s ključnima besedama GOGI5 (donacija 5 evrov) ali GOGI10 (donacija 10 evrov) podpreti Botrstvo v športu in Fundacijo Gorana Dragića.

Na poslovilno tekmo enega najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov bodo prišla številna znana košarkarska imena, med drugim Jimmy Butler, Luka Dončić, Steve Nash, Rašo Nesterović, Giannis Antetokounmpo, Beno Udrih, Nikola Jokić, Primož Brezec, Nikola Vučević, Jeff Hornacek, Boštjan Nachbar, Igor Kokoškov, Bogdan Bogdanović, Matjaž Smodiš, Steve Kerr, Sani Bečirović, Luis Scola, Miha Zupan in še nekateri, ki jih bodo organizatorji predstavili v naslednjih mesecih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija