Dragić dobil kar 13 šivov

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v letošnji sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA, očitno magnet za poškodbe. Ljubljančan, ki se ga je onstran Atlantika prejel vzdevek Dragon (Zmaj), je po komaj zaceljeni poškodbi gležnja na zadnji tekmi v ligi NBA prejel še udarec v glavo, po katerem je dobil kar 13 šivov.

V sila razburljivi tekmi Dragićevega moštva Phoenix Suns in Portland Trail Blazers sta se pri vodstvu Phoenixa s 77:69 v boju za žogo zaletela slovenski organizator igre in obrambni igralec nasprotnega moštva Mo Williams. Dragić jo je, kot kaže, v silovitem naletu še najbolj skupil, saj je znova prejel udarec v glavo, odnesel pa jo je s počeno arkado nad levim očesom.

Posredovala je zdravniška služba

Po poročilih medijev z onstran Atlantika je morala posredovati zdravniška služba, Ljubljančanu pa so rano nad levim očesom zašili s kar 13 šivi. Posnetek Dragića z zašito okrvavljeno rano nad očesom so iz strokovnega štaba Phoenixa posredovali javnosti prek družabnega omrežja Twitter. Dragić se več ni vrnil pod košarkarska obroča, Phoenix pa je na koncu tekmo izgubil z 89:90.

Dragić se počuti dobro

Slovenski reprezentant je sicer pred predčasnim odhodom s parketa dosegel 14 točk v nekaj manj kot 25 minutah igre. Dragić se je sicer, kljub globoki rani, po udarcu počutil dobro in ni imel glavobola oziroma ni bil omotičen, kar bi lahko kazalo na kakšne hujše posledice.

Napovedal pa je tudi, da lahko nanj v Phoenixu računajo že na naslednji tekmi: "Ne vem, kaj se dogaja v zadnjem mesecu. Očitno me spremlja smola, sicer se počutim dobro in z vso zanesljivostjo lahko povem, da bom igral na naslednji tekmi. Upam, da se je kaj takega zgodilo zadnjič in da sem za to sezono zaključil s poškodbami," je za Arizona Central dejal Dragić, ki je v zdravstveno bilanco vpisal že dva zvina levega gležnja in dva udarca v glavo. Prav lansko sezono je končal s štirimi šivi na isti levi arkadi.

V teh dneh, pred gostovanjem v Portlandu, je Dragić doživel pomembno življenjsko prelomnico, postal je ponosni očka. Skupaj z ženo Majo sta v začetku tedna postala starša prvorojenca Matea.