DOŽIVLJATE SEKSUALNO SUŠO? Ženskam, ki se redko "dajo dol", se zgodijo te stvari

Trendi

Reden seks naj bi krepil srce, prinašal srečo, dolgoživost in dobro zdravje, zato ga je zaželeno redno prakticirati. Toda včasih lahko v spolnosti zaškriplje. Mogoče ste samske, preveč zaposlene, si s partnerjem ne vzamete dovolj časa za intimne trenutke … kar pripelje do tako imenovanih obdobij suše, za katere so značilne določene posledice. Kaj se zgodi pri ženskah, ki že dolgo časa niso seksale? 

1. Želja po seksu počasi izginja

Pri ženskah, ki dolgo časa niso spolno aktivne, želja po seksu počasi izgine. Nekatere to stanje opisujejo s starim pregovorom "Daleč od pogleda, daleč od srca", pravi dr. Sari Cooper.

2. Menstruacija je bolj boleča

V času seksualne abstinence se menstrualne bolečine pojačajo. V nasprotju s splošnim prepričanjem lahko spolni odnosi med menstruacijo lajšajo menstrualne krče.

"Maternica je mišica in mnoge ženske med orgazmom dejansko doživljajo krčenje maternice, kar povzroči hitrejšo ejakulacijo. Krči se zmanjšajo in menstrualna kri lažje prihaja iz telesa. Prav tako lahko pride do zvišanja ravni hormona endorfina, kar pomaga tudi pri menstrualnih krčih," pojasni dr. Robert Schneider.

3. Vlažnost nožnice se zmanjša

Drugi neželeni učinek spolne neaktivnosti, ki prizadene predvsem starejše ženske, je problem z vlaženjem nožnice. Obenem se pojavlja tudi problem tanjšanja nožničnih sten, kar je posledica pomanjkanja hormona estrogena.

"Mlade ženske, stare 20 ali 30 let, imajo običajno veliko estrogena, zato bodo ta tkiva med obdobjem seksualne suše ostala zdrava, elastična in navlažena. Na primer, pri ženskah, starejših od 60 let, se estrogen po izginotju ne vrne," pravi dr. Lauren Streicher.

4. Vaginalne stene se sprostijo

Ta težava prizadene predvsem ženske, ki vstopajo v menopavzo. "Če starejše ženske nimajo rednih spolnih odnosov, se stene nožnice sprostijo in ko se ženske po daljšem obdobju spet odločijo za seks, je ta lahko zelo boleč," pojasni dr. Cooper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .03. 2021 ob  10: 00
če moški ne seksajo pa jim butne v gornjo glavo