DOSTAVLJALCU 400 EVROV KAZNI ZA MALICANJE NA JAVNEM MESTU: Veljajo za policiste drugačna pravila?

Slovenija

Na družbenih omrežjih je včeraj zaokrožila fotografija dveh policistov, ki dostavljalcu hrane pišeta kazen zaradi nenošenja maske. V vednost, vladni odlok, ki na javnih površinah prepoveduje uživanje hrane in pijače, bo stopil v veljavo šele jutri. Dan po dogodku, danes, po Facebooku kroži še ena fotografija. Na tej se na javnem mestu prehranjujeta dva policista.

Kot poroča Dnevnik, so včerajšnji dogodek potrdili tudi pri podjetju Wolt. "Na srečo je z njim vse v redu, pojasnil pa nam je, da je poiskal mirno lokacijo, kjer bi lahko pojedel malico. V tem času so do njega pristopili pristojni organi, ki so delovali v skladu z aktualnimi navodili in partnerju podali kazen," so pojasnili.

Drugačno pojasnilo pa imajo policisti. Kot zapisuje Dnevnik, sta policista ugotovila, da se občan takrat ni prehranjeval, maske pa si kljub opozorilu policistov ni želel nadeti. Zato sta mu izdala globo v višini 400 evrov.

Odzvala se je tudi Alenka Bratušek, ki je na svojem Twitter profilu močno obsodila ravnanje policistov s pripisom, da so kazni očitno samo za drugorazredne državljane.

Dogodek odpira mnoge debate na družbenih omrežjih, predvsem pa razburja odziv ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Slednjega je namreč na omrežju Twitter nagovoril poslanec Marko Bandelli in ga vprašal če lahko "ustavi volove" in ali smo sploh še v demokraciji.

"Se vam zdi stopnišče frančiškanske cerkve, v centru mesta, dvignjeno nad trgom, res tako miren kraj in nikomur na očeh, da je najprimernejši za hitro malico? Sicer pa policija pojasnjuje, da je bil kaznovan zaradi nenošenja maske in ne vem zakaj jim ne bi verjel. Na sliki ne je," se je odzval Hojs.

Pred nekaj urami pa se je na omrežju Facebooku pojavila še ena fotografija. Ta razburja še toliko bolj. Na njej sta dva policista, ki prav tako v Ljubljani in prav tako na javnem mestu, malicata. "Za prekršek sta si kazen napisala sama. V to sem prepričan. Ker prehranjevanje na javnem mestu, je prekršek v tem krasnem novem svetu," je zapisal Dušan Jambrošič, ki je fotografijo tudi delil.

Medtem nekje v deželi, na sončni strani Alp. Dve fotki. Ena je nastala včeraj, druga danes. Na levi fotki vidite...

Objavil/a Dušan Jambrošič dne Nedelja, 15. november 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija