DOSTAVKO BO TUDI POZIMI PREVAŽAL PIRANČANE: Brezplačen prevoz bo na voljo vse dni v tednu

Piran

Električno vozilo Dostavko bo uporabnikom lajšalo dostop in dostavo v staro mestno jedro Pirana tudi v zimskih mesecih. Brezplačna storitev prevoza potnikov in blaga bo na voljo vse dni med 9. in 17. uro, razen ob ponedeljkih in torkih. Kot ugotavljajo v Okolju Piran, je storitev, ki jo opravljajo od leta 2014, dobro sprejeta.

V zimskem obdobju obratovanja bodo uporabniki lahko prevoz z električnim vozilom naročili največ eno uro pred želenim terminom na telefonskih številkah 031/288-574 in 031/391-992. Območje izvajanja prevozov bo omejeno do parkirišča Fornače oz. pokopališča na Arzah, so pred dnevi sporočili iz javnega podjetja Okolje Piran.

Kot so dodatno pojasnili, storitev Dostavko opravljajo od leta 2014, pri čemer so najprej ločeno izvajali storitev Dostavko za dostavo blaga in Maestro za prevoz potnikov.

V letu 2019 so nabavili štiri nova vozila in storitvi združili, tako da zdaj hkrati izvajajo prevoz potnikov in blaga. "Tako lahko npr. vozimo turiste skupaj s prtljago od parkirišča do hotela, prav tako domačine od parkirišča do doma in seveda obratno," so dodali.

V poletni sezoni med 1. junijem in 30. septembrom so prevoze izvajali z dvema voziloma hkrati, medtem ko jih bodo pozimi samo z enim. V poletni sezoni je po podatkih Okolja Piran vsako vozilo v eni uri prepeljalo približno 25 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija